L’Ajuntament recull un 45% més de voluminosos amb el nou sistema de recollida

El nou sistema es va implantar el passat mes de febrer

L'Ajuntament ha recollit 743.436 quilos de voluminosos des que es va implantar el nou sistema de voluminosos, el passat mes de febrer. Xifra que suposa un 45% que en el mateix període de l'any passat, entre el febrer i el juliol del 2016, quan se'n van recollir 512.260. 

La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha valorat aquests sis primers mesos molt positivament. "Hem recollit més voluminosos que abans, amb l'anterior sistema. Un dels nostres objectius amb aquest sistema era veure la ciutat més endreçada, i podem estar satisfets perquè es veu així. Vull fer un agraïment a tota la ciutadania que sembla que majoritàriament hem entès que tenim aquest servei, que el paguem entre tots i que el podem utilitzar quan ens cal i cal utilitzar-lo bé". 

Tot i les bones xifres Paraira ha recordat que encara hi ha alguns punts del municipi en els quals s'acumulen voluminosos fora dels dies assignats del barri. En aquest cas, la tinenta d'alcalde s'ha referit a punts del nucli com al passegi Torreblanca amb el carrer Vallès, o per algun punt de la Floresta. 

Pel que fa a la recollida per zones, la majoria de voluminosos es recullen al nucli, un 54% del total. A Mira-sol es recullen el 18%, el 12% a Valldoreix i el 15% a La Floresta i Les Planes.

D’altra banda, la tinenta d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha explicat que aquesta tardor l’Ajuntament posarà en marxa el nou portal web “STC Recupera” –amb aplicació adaptada també per a mòbil- per facilitar que la ciutadania pugui donar o intercanviar objectes que ja no fan servir. Aquests intercanvis o donacions s’han de fer sense compensació econòmica.

Així mateix, Paraira també ha avançat que la reforma del Punt Verd del Centre podria estrenar-se també aquesta tardor, ja que les obres estan encarant ja la seva fase final. Aquesta reforma inclou l’adequació d’un nou espai de segona mà amb els objectes que hi arribin i estiguin en bon estat. Aquests objectes es podran adquirir mitjançant un sistema d’intercanvi que funciona per punts.

Quan els ciutadans deixin un objecte obtindran punts que després podran bescanviar per altres objectes. Si no es disposa de punts d’intercanvi, qualsevol ciutadà es pot quedar un objecte pagant un preu simbòlic que es destinarà a un projecte social. Així mateix, amb el portal web “STC Recupera” també es poden reservar els objectes de segona mà que hi haurà a la deixalleria municipal.

El nou sistema de recollida de voluminosos al carrer

La recollida es fa en els següents dies:

  • Centre ciutat: dijous i diumenge
  • Mira-sol: dimarts
  • Valldoreix: dilluns
  • La Floresta i les Planes: dimecres

Els voluminosos s’han de deixar a partir de les 20 hores al costat dels contenidors. A Valldoreix s’hauran de deixar a les cantonades.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem