L'Associació de Veïns de Can Mates defensa l'espai per gossos

Asseguren que el tancat disposarà de tots els serveis i que seran 2.500 metres quadrats perquè puguin anar lliures

L'Associació de Veïns de Can Mates defensa que el nou espai per gossos al Parc Central facilitarà la convivència entre famílies i gossos. Així ho ha assegurat la presidenta de l'associació, Iona Casadevall, davant les queixes d'un grup de veïns que s'oposen a la creació d'aquest espai defensant els drets dels animals a córrer lliures.

Casadevall ha lamentat el fet que els veïns no s'hagin adreçat a l'associació per conèixer els detalls del projecte, i manifestar el seu malestar. "Estem buscant una solució a un conflicte, i poden participar per aportar idees, o veure quines necessitats hi ha en aquest espai", ha apuntat. "Nosaltres també som veïns i treballem per estar tots bé al barri i perquè hi hagi una bona convivència".

La presidenta de l'associació assegura que no serà un pipican. "Jo també tinc una gossa, i sóc la primera que no l'entraria a un pipican. Estem parlant d'un espai per a gossos, on poder anar lliures, de 2.500 metres quadrats. Hem demanat que es posin més arbres, papereres, bancs i una font, perquè s'hi estigui a gust, i també s'ha demanat que un cop per setmana es faci una neteja de l'espai", assegura.

La decisió de crear aquest espai, explica Casadevall, arriba pels conflictes que es viuen al barri per la presència de gossos solts al parc. "Hem rebut queixes de molts veïns que diuen que no van al parc perquè hi ha molts gossos solts que dificulten gaudir-hi, sobretot pares amb nens, que no són partidaris de què els gossos entrin al parc infantil. La solució era tancar el parc, o fer un espai separat per als gossos", explica.

Un problema que, afirma Casadevall, "ve de lluny, i va augmentar amb la connexió de Can Mates i Mira-sol amb el pont de Can Rabella, que fa que el parc sigui cada cop més concorregut. Tothom ha de poder gaudir del parc, tant els que tenim gossos, com els que tenim nens".

Des de l'Associació es fa una crida als veïns que s'hi oposen perquè es posin en contacte amb l'associació per veure com es pot millorar la situació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem