L'EMD de Valldoreix retira arbres d'una espècie invasora de la via pública

Es tracta d'una espècie invasora que el Parc de Collserola vol reduir des de fa mesos

L'EMD de Valldoreix ha retirat 26 arbres de l'espècie ailant de l'avinguda de Vall d'Or i té previst substituir-los per arbres autòctons. L'ailant és una espècie invasora que està amenaçant la biodiversitat de Collserola i representa la principal preocupació del Parc Natural en aquesta matèria.

Fa temps que a Collserola s'han fixat l'objectiu de lluitar contra aquest arbre de procedència xinesa i que ja ocupa algunes zones senceres de la serralada. El Parc Natural ha engegat campanyes d'eliminació de l'ailant i ha difòs la situació entre veïns i administracions.

Des del Consell de Barri de la Floresta i de les Planes també s'havia demanat que els veïns informessin dels punts on hi havien aquests arbres per tal de comunicar-ho al Parc i que es prenguessin mesures. De fet, veïns d'aquests barris van fer una llista de punts no n'hi havien.

Des de l'Ajuntament de Sant Cugat van informar que en el municipi no n'hi havia cap plantat pels carrers santcugatencs. En aquest context, l'EMD de Valldoreix ha retirat més de vint ailants que encara tenia a la via pública, els únics que quedaven a la vila.

L'ailant, principal preocupació

Un ailant, ja d'una certa edat, en una finca privada de Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

I és que l'ailant és la principal espècie invasora de Collserola i és que la que centra les preocupacions dels tècnics del Parc Natural "L'espècie invasora perfecte" o "l'arbre que posa en perill la biodiversitat de Collserola" són algunes de les descripcions publicades sobre l'ailant.

L'ailant va començar a aparèixer per Collserola perquè els humans el plantaven com a arbre ornamental i la seva gran capacitat colonitzadora ha fet desplaçar a espècies autòctones com oms, avellaners, roures, alzines...

"Si es descontrolés, podria posar en perill la biodiversitat del Parc", alertava el tècnic de Collserola Joan Vilamú. És per això que fa temps que treballen perquè, almenys en zones urbanes i àrees d'especial interès per la seva biodiversitat no n'hi hagin.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem