Xerrada divulgativa sobre el control de l'ailant, l'amenaça invasora de Collserola

El col·loqui tindrà lloc el dijous 19 d'octubre al local de l'APV de la Floresta-Pearson, de 6 a 8 del vespre

L'ailant, també conegut amb el nom de 'l'espècie invasora perfecte', és un arbre xinès ormanental que ha colonitzat una superfície total de 40 hectàrees dins del Parc Natural de Collserola, desplaçant la flora i fauna locals dia rere dia. Amb la voluntat de combatre'l, el tècnic del Consorci del Parc, Joan Vilamú, participarà en una xerrada divulgativa sobre el projecte participatiu d'erradicació d'aquesta  espècie. 

La xerrada tindrà lloc aquest dijous 19 d'octubre al local de l'Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta-Pearson, de sis a vuit del vespre (plaça Aiguallonga, 1). En el col·loqui es tractarà el control de l'espècie, que abasta des de la injecció d'herbicides a peu dels arbres invasors fins a l'eliminació de l'espècie en les cases particulars i els carrers. La importància d'aquest darrer punt rau en el fet que una femella d'ailant pot disseminar les seves llavors a milers de metres enllà. 

A diferència d'altres espècies que han arribat al Parc de Collserola més recentment, l'aliant es va detectar per primer cop fa uns 80 anys, i actualment està lluny d'estar dins la fase de control. S'expandeix ràpidament gràcies a la gran capacitat de colonització i la forta resistència a la sequera, fent que cada cop més zones que haurien de ser boscos de ribera o de pineda ara siguin monocultius d'ailants. 

Els individus femella de l'ailant poden escampar les seves llavors a una gran distància al seu voltant FOTO: Artur Ribera

Més informació
 
Comentaris

Destaquem