L'escola Aula de Barcelona es proclama campiona en la segona edició de l'HP CodeWars

Més de 300 estudiants catalans d'entre 14 i 18 anys han participat en el campionat

L'escola Aula de Barcelona s'ha proclamat, aquest dissabte 5 de març, campiona de la segona edició de l'HP CodeWars, organitzada per la seu santcugatenca de Hewlett Packard.

El campionat, que té per objectiu promoure l'interès per la ciència, la innovació i la tecnologia entre els joves, ha aplegat, a la seu santcugatenca d'HP més de 300 estudiants d'entre 14 i 18 anys de diversos centres educatius de Catalunya.

Repartits en 105 equips formats per 3 membres cadascun, els participants han anat resolent diversos problemes, des de les 11.00 h del matí fins a les 14.00h de la tarda.

Un cop finalitzat el temps reglamentari s'ha efectuat el recompte dels equips. Un dels equips de l'escola Aula de Barcelona ha estat el que més bons resultats ha obtingut. De fet, en l'edició anterior, l'equip guanyador també va ser un grup d'alumnes de l'Aula, que aquest mateix dissabte es trobaven a Houston participant al campionat de CodeWars més emblemàtic del món, que fa més de 18 anys que se celebra.

Precisament, l'equip guanyador d'aquesta edició, viatjarà el pròxim any a participar al campionat de Houston. Un dels equips de l'Institut Badalona VII i un altre de l'Institut Vilatzara, de Vilassar de Mar, han estat el segon i tercer classificats, respectivament. Tots dos conjunts han rebut diversos productes tecnològics d'HP d'última generació.

Davant l'acollida que ha tingut aquesta segona edició, el Conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, que ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida a la competició, ha valorat "molt positivament" aquesta iniciativa. "Que aquestes empreses facin aquestes activitats i que, a més, ho facin amb voluntaris de l'empresa, vol dir que tenen un gran interès per captar talent català per continuar creixent a Sant Cugat i a tot el país."

A la recerca del talent femení

La participació femenina ha augmentat en aquesta edició FOTO: Lali Puig

Segons un estudi de la Comissió Europea es calcula que actualment hi ha un dèficit de 700.000 professionals dels sectors de la ciència, la tecnologia i les matemàtiques, el que representa prop de 10.000 a Catalunya. Una xifra que en els pròxims anys augmentarà.

A més, l'estudi revela que la situació de les dones és més "preocupant", ja que de tots els estudiants que cursen les carreres científiques, "només" el 14,3% són dones.

En aquest aspecte, Ramon Pastor, director General Campus d'HP a Barcelona, ha explicat el motiu pel qual busquen noies en aquests tipus de competicions. "és molt difícil trobar noies que es dediquin a aquests sectors. És molt important tenir-les en el procés de creació i innovació per tenir punts de vista i sensibilitats diferents".

48 alumnes santcugatencs

Conesa i Baiget han donat el tret de sortida a la competició FOTO: Lali Puig

Un total de 48 alumnes santcugatencs han participat a la segona edició de l'HP CodeWars.

Els centres que han participat han estat l'Agora IS, l'Avenç, l'IES Joaquima Pla i Farreras, l'IES Leonardo da Vinci, la Farga, el Pureza de Maria, l'Escola Thau i el Viaró.

En aquest aspecte, l'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat molt satisfeta tant per l'acte com per la participació local. "El CodeWars és un esdeveniment important perquè és una eina de motivació de participació dels nostres instituts. Encoratgem als instituts que continuïn fent la feina com la fan".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem