L'escola Collserola inaugura el Jardí de les Olors

El Jardí de les Olors compta amb diverses zones amb diferents tipus d'arbres i plantes

El Jardí de les Olors de l'escola Collserola ja és una realitat. Cinc anys després que el projecte comencés a idear-se, el nou espai ha estat inaugurat aquest dissabte, 6 de maig.

El Jardí de les Olors s'ha construït al terreny contigu al centre educatiu, en què antigament hi havia hagut el parvulari del Pla Farreras i en els darrers anys estava abandonat.

Ara, després de la implicació de tota la comunitat del centre, des dels monitors de lleure, fins a l'equip docent, passant per l'AMPA, el projecte és una realitat.

La Batuescola ha amenitzat la jornada FOTO: Localpres

Tal com expliquen els membres de l'AMPA encarregats del Jardí de les Olors, "el jardí l'hem distribuït per zones. Hi ha unes zones de parterres aromàtics i medicinals, una zona d'esbarjo, així com una zona d'arbres fruiters, arbres del mediterrani i arbres que hi ha per Collserola".

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha volgut destacar la "responsabilitat compartida que han tingut les famílies del centre per crear aquest espai que ha enriquit el projecte educatiu".

Salat ha detallat que el Consistori es va implicar des del principi amb aquest projecte, ja fos ajudant amb la brigada de parcs i jardins o de serveis urbans. I és que aquest jardi fa que el pati de l'escola "esdevingui un espai educatiu. I aquest és un camí que ve molt clarament marcat cap a l'escola innovadora i cap al marc d'escola avançada". De fet, els alumnes podran fer des de sessions de lectura relaxades a l'espai, com aprendre en primera persona aspectes relacionats amb la natura.

Famílies i comunitats educatives s'han reunit per celebrar la inauguració FOTO: Localpres

La regidora d'Educació, ha volgut afegir que "cal destacar la generositat amb què neix. Perquè des del primer moment, la seva idea era obrir-ho al barri, a la ciutat, que les altres escoles el poguessin fer servir".

Per la seva banda, Isabel Rodríguez, directora de l'escola Collserola, s'ha mostrat molt il·lusionada amb el fet que el Jardí de les Olors hagi esdevingut una realitat. "Fa 5 anys vam començar a treballar aquest projecte, això era un terreny que estava abandonat. Vam creure que seria un bon servei per al barri. Avui, poder-lo inaugurar és una satisfacció plena, perquè és un treball de tota la comunitat del centre".

L'Ajuntament i l'escola estan avaluant ara la possibilitat d'obrir aquest espai al barri.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem