L'escola pública de Sant Cugat podrà cobrir tota la demanda de places

La tretzena escola pública de Sant Cugat no es posarà en marxa el curs 2019-2020

Les dotze escoles públiques de Sant Cugat podran absorbir tota la demanda dels infants de P-3 de Sant Cugat. El 9 d'abril va acabar el període de preinscripcions i 560 nens i nenes es van preinscriure en escoles públiques de la ciutat. En total, els dotze centres educatius ofereixen 600 places, així que no s'ha esgotat tota l'oferta. Són dades provisionals facilitades per l'Ajuntament de Sant Cugat.

D'aquesta manera, la tretzena escola no es posarà en marxa el curs 2019-2020, ja que hi haurà places suficients en el conjunt de l'escola pública. També hi ha vacants en centres de les dues zones escolars. La regidora d'Educació, Esther Salat, ha considerat positives les xifres de preinscripció, ja que es garantirà una plaça pública a tots els infants. A més, ha recordat que un dels requisits del Departament d'Ensenyament per posar en marxa una nova escola és que hi hagi manca de places, cosa que finalment no ha passat.

En total, 935 infants han fet la preinscripció per començar el P-3 en una escola pública o concertada de Sant Cugat, el que suposa un lleuger descens respecte al curs 2018-2019, quan se'n van preinscriure 966. Un dels motius és la disminució del padró dels infants nascuts el 2016 i que el curs vinent comencen P-3, passant de 1.101 nens i nenes el 2018 a 1.050 el 2019.

Del total de preinscripcions pel curs 2019-2020, 559 nens i nenes han optat en primera opció per una escola pública, mentre que 376 ho han fet per una escola concertada. Segons Salat, la xifra total de preinscripcions entrava dins de les previsions del Departament.

 

Escoles amb excés de demanda

Tot i que hi ha una quarantena de vacants en el conjunt de l'escola pública, hi ha centres educatius que han superat la demanda existent i hi haurà famílies que no podran accedir a la seva primera opció. És el cas del Turó de Can Mates, Collserola, La Floresta, Gerbert d'Orhlac, Pi d'en Xandri i La Mirada.

D'aquesta manera, les famílies que no puguin accedir a aquestes escoles, seran assignades en un altre centre públic amb vacants, com són el Catalunya, Joan Maragall, Ferran i Clua, Pins del Vallès, Ciutat d'Alba i Olivera. "El Departament té l'obligació d'oferir una plaça a l'escola pública a totes les famílies que ho vulguin i això passarà", ha recalcat la regidora d'Educació.

Cal recordar que el curs 2018-2019 un grup de famílies es va quedar sense plaça a l'escola que havien triat en primera opció i van posar de manifest la necessitat d'una nova escola al centre, ja que algunes d'elles van haver d'anar a centres de Mira-sol, Volpelleres o Can Mates, més lluny dels seus municipis. En aquest sentit, Salat emfatitza que el que és important és que tots els infants tindran una plaça a l'escola pública.

Aquestes són les preinscripcions en primera opció per cada centre i les places que oferia en el curs de P-3:

 
Captura de pantalla 2019 04 11 a las 12.24.58
 

 

Escola concertada

Pel que fa a l'escola concertada, ha augmentat lleugerament la xifra d'alumnes que han escollit un d'aquests centres com a primera opció. En total, les preinscripcions en centres concertats en primera opció s'han situat en 376. En total, oferien 475 places, és a dir, hi haurà un centenar de vacants.

Aquestes són les xifres de preinscripcions i places de l'escola concertada:

Captura de pantalla 2019 04 11 a las 12.24.45

 

Calendari

El 26 d'abril, el Departament d'Ensenyament publicarà el primer llistat provisional de les sol·licituds, ordenandes segons els criteris de puntuació. El 9 de maig es farà el sorteig del número de desemptat.

Del 30 de maig al 3 de juny s'obrirà, com a novetat, un període per tal de poder fer una segona priorització d'escoles per a les famílies sense assignació de centre. Rebran les notificacions de vacants i podran establir cinc prioritats d'escoles.

L'11 de juny es farà pública l'oferta final de places i el 12 de juny és la publicació de la llista d'admesos i llistes d'espera, que les famílies han de consultar als centres educatius.

 
Comentaris

Destaquem