L'habitatge lliure de Sant Cugat, el segon més car de Catalunya

Segons dades del Ministeri de Foment, el preu del metre quadrat de l'habitatge lliure a Sant Cugat és el cinquè més alt de tot l'estat

El preu de l'habitatge lliure a Sant Cugat es va situar en els 2.506 euros el metre quadrat al quart trimestre del 2015, segons dades publicades pel Ministeri de Foment. Això significa que l'habitatge lliure santcugatenc és el segon més car de Catalunya, superat pel de Barcelona, i el cinquè de tot l'estat. El preu de la vivenda a Sant Cugat multiplica per cinc el de la ciutat amb l'habitatge més barat, Elda; i gairebé per dos el de la mitjana de l'estat espanyol.

D'aquesta manera, el preu de l'habitatge a Sant Cugat torna a les primeres posicions del rànquing que el Ministeri de Foment fa a totes les ciutats de més de 25.000 persones cada tres mesos; ja que en el 2n i en el 3r trimestre del 2015 no estava entre les set ciutats amb l'habitatge més car. A més, les dades del Ministeri posaven de manifest que el preu de l'habitatge lliure a Sant Cugat puja per primera vegada, després d'un descens continuat des del 2013.

En el conjunt de l'estat, el preu de l'habitatge lliure ha pujat un 1% i s'ha situat en els 1490 euros el metre quadrat. Catalunya, amb un increment del 3%, és la quarta comunitat on més ha augmentat el preu de la vivenda.

Cal recordar que per molts joves santcugatencs, el preu dels pisos és el principal problema per poder continuar vivint a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem