L'Hospital General Universitari inaugura una àrea maternoinfantil

L'àrea ocupa 3.500 metres quadrats i ha tingut un cost de sis milions d'euros

L'Hospital General de Catalunya ha inaugurat unes noves instal·lacions dedicades a l'Àrea Maternoinfantil. Ho ha fet aquest dimarts 17 d'abril a la primera planta del centre, donant així oficialment per finalitzades les obres en una àrea de 3.500 metres quadrats i que han significat una inversió de sis milions d'euros.


El nou espai inclou l'Unitat de Cures Intensives Neonatals i Pediàtriques, i té com a objectiu ser el centre de referència per nounats d'alt risc de la medicina privada del cinturó de Barcelona. "Aquest hospital és un equipament al servei de la ciutat de Sant Cugat i per a nosaltres és clau. Des de l'Ajuntament volem, de nou, donar-vos moltíssima confiança per la inversió apostada" ha volgut declarar l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, present a la inauguració.


A l'Àrea Maternoinfantil conflueixen els serveis amb més demanda de l'Hospital Universitari General de Catalunya, on la Pediatria, la Ginecologia i l'Obstetrícia centren el 20% de les visites, el 51% de les urgències i el 12% del total d'intervencions quirúrgiques. En números totals, a aquestes àrees de l'hospital es comptabilitzen, encara abans de la inauguració d'aquest espai, unes 55.000 visites anuals per urgències pediàtriques, 1.700 hospitalitzacions de nens, 2.200 parts i 1.600 intervencions quirúrgiques, entre altres dades.


En aquest sentit, els números donen la raó a la Dra. Marta Guán, directora mèdica de lHUGC, que explica que "hem aconseguit ser un referent per l'embaràs d'alt risc i prematur extrem. Sense cap dubte, l'àrea tindrà molt d'èxit. Un servei que es mereix la ciutadania de Sant Cugat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem