L’Institut de la Infància inaugurarà nova seu per apropar-se més a les famílies

L’activitat estrella de l’institut, el Petits! Grans! Llibres!, deixa el claustre del Monestir i es divideix entre diversos espais

L’Institut de la Infància de Sant Cugat tindrà una seu estable i pròpia a partir del primer trimestre de l’any que ve, segons ha assegurat Verònica Bronstein, directora d’aquesta entitat que té per objectiu de crear vincles entre els adults i els infants. L’associació canviarà les seves actuals dependències de la Casa de Cultura per la quarta planta de l’immoble situat a la rambla de Can Mora, número 11, el mateix edifici de Correus, des d’on s’oferiran activitats de manera permanent i seran obertes al públic. Aquesta nova trajectòria de l’institut permetrà aglutinar totes les àrees que desenvolupa l’associació des d’un únic lloc.

El nou centre, que tindrà 200 metres quadrats, es dividirà en dos grans espais. En els primer, de 100 m2, s’habilitarà el Centre de Recursos Educatius i Assessorament de Literatura Infantil i Juvenil (CREALIJ) i una sala polivalent pensada per a les activitats formatives, per fer programacions familiars i per acollir visites escolars. Al CREALIJ podran assistir totes les persones que necessitin assessorament o formació sobre temes entorn els infants i els adolescents i també està previst, segons ha explicat Bronstein, que albergui un espai especialitzat en educació emocional, en literatura infantil i en el mètode Montesori. “La idea és tractar de manera gratuïta qualsevol tema que preocupi els pares envers els seus fills i amb el suport dels nostres professionals del món de l’educació, la psicologia i la pedagogia”, ha manifestat Bronstein. La presidenta de l’entitat, fundada ara fa 12 anys, ha explicat que l’entitat passa també per investigar i formar els col·lectius que treballen amb la infància i l’adolescència.

La resta del local s’utilitzarà per ubicar els despatxos, una sala de reunions, el Servei d’Orientació a Pares, a més d’una aula per a formacions de petit format i una zona per als grups d’ajuda mútua per a famílies. El local ha estat cedit per l’Ajuntament a través d’un conveni per als pròxims vuit anys i tindrà la possibilitat d’allargar-se. Des de la nova ubicació, l’Institut de la Infància col·laborarà amb el Centre Obert, situat al mateix edifici i que té la missió d’ajudar i fer de reforç a nens i nenes de primària amb risc d’exclusió social i compensar els dèficits socioeducatius.

Campanya a Verkami

Per arranjar el nou local, l’institut ha posat en marxa una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami, ja que l’entitat necessita un total de 100.000 euros per poder tirar endavant aquest projecte. Les aportacions es dividiran entre ajudes que aniran des dels 5 euros fins als 225 euros. Igualment es faran activitats en benefici del nou local i s’obrirà una via per captar nous voluntaris.

El Petits! Grans! Llibres! canvia

L’activitat estrella de l’institut, els Petits! Grans! Llibres!, que aglutina durant tota una setmana activitats per a nens i joves entorn la lectura amb una posada en escena de conte especialment ideada i creada per a l’ocasió, intercanvi de llibres, música, rondallaires i altres propostes, a més d’un cicle de formació per a especialistes de l’educació, canvia d’ubicació. El festival que fins ara se celebrava al claustre del Monestir modifica el model i s’estendrà gairebé durant quinze dies en diversos punts de la ciutat. La 6a edició, que s’allargarà des del pròxim dissabte 14 de novembre fins al diumenge 29 del mateix mes es descentralitza d’un únic lloc a diversos equipaments.

Així, el vestíbul del Teatre-Auditori acollirà les activitats per a nadons de 0 a 3 anys; a la Biblioteca Miquel Batllori de Volpelleres se celebrarà una activitat que unificarà ciència i literatura; la Casa de Cultura es convertirà en una de les seus del projecte i s’establiran espais de lectura en diverses botigues de la ciutat a través d’un programa pilot en el qual les famílies que vagin a aquests establiments podran llegir llibres i contes provinents del Punt Verd de la ciutat i prèviament revisats pels voluntaris de l’Institut de la Infància. A banda, el projecte d’aquest any té la voluntat d’augmentar el nombre d’activitats gratuïtes. En aquest sentit s’ha expressat la presidenta. “Els Petits! Grans! Llibres!, no té afany de lucre i fa una tasca social”. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem