La campanya de poda afecta prop de 10.000 arbres de Sant Cugat

Des de finals de novembre s'estan portant a terme actuacions als diferents districtes de la ciutat

La campanya de poda de l'arbrat de Sant Cugat s'allargarà fins a finals d'abril i afectarà entre 8.000 i 10.000 arbres de la ciutat. Una campanya que es desenvolupa aplicant “criteris de sostenibilitat i preservant el model de ciutat verda”, com apunten des de l'Ajuntament de Sant Cugat en nota de premsa.

Les actuacions van començar a mitjans de novembre, més tard de l'habitual a causa de les condicions climatològiques, i s'està treballant als barris de Can Magí/Roquetes, Sant Francesc, Torreblanca, Coll Favà, Can Coll, Centre, Eixample Sud, Parc Central, Sant Domènech, Can Mates, Pla de la Pagesa, Arxiu/Can Ganxet, Can Majó, Mira-sol, Mas Gener, La Guinardera, Volpelleres, La Floresta/Les Planes i Can Barata.

Durant la campanya es poden majoritàriament arbres com moreres, plàtans, mèlies, oms, pollancres i troanes, i també es fan actuacions sobre altres espècies com ara acers, sòfores, robínies, gleditzies, pruneres, lledoners, entre d’altres.

En aquestes tasques estan treballant entre 7 i 10 operaris els dies laborables de 8 a 18 hores, amb un total de 4 plataformes de treball. A més, es practiquen esporgues especials a espais públics d’especial interès com la plaça de Barcelona o la plaça d'Octavià.

El servei de poda de l’arbrat de la ciutat està concessionat i el realitza l’empresa Tecniabre. Els recursos econòmics destinats a aquesta contracta són actualment de 375.000 euros, i també s'encarreguen de les tasques de manteniment integral de l’arbrat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem