La CGT denuncia al Viaró per discriminar a les dones en la contractació dels mestres

El passat mes de febrer el sindicat de la CGT va denunciar la discriminació al Síndic de Greuges

Un mes després que la Confederació General de Treball (CGT) entrés una queixa al Síndic de Greuges contra l'escola Viaró, denunciant els criteris de contractació de personal del centre, el sindicat de la CGT ha decidit emetre, aquest divendres 3 de març, la denúncia a la Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

La queixa s’argumenta en el fet que "l’Escola Viaró restringeix la contractació de personal a “homes” tal com fa explícit a la seva pàgina web, concretament en el punt 9 de l’apartat on es defineix el caràcter propi de l’escola: Com a conseqüència de l’exercici de la llibertat de què gaudeix tot professional per a treballar en el Centre docent on l’ideari estigui més d’acord amb les seves conviccions personals, els professors de Viaró —que seran sempre homes, excepte en l’etapa d’Educació Infantil”.

Tal com expliquen des de la CGT, "unes hores després que la notícia de la denúncia sortís als mitjans, Viaró Global School va fer desaparèixer aquesta informació del seu web. Des de CGT creiem que el fet que la informació no estigui publicada, no implica que no s’estiguin seguint els mateixos criteris i es continuï excloent la contractació de dones exercint així discriminació de gènere".

Des del sindicat, a més, afegeixen que,  "si el Departament d’Ensenyament no actua contra els incompliments de l’escola, esdevé còmplice i partícip de l’aplicació de polítiques classistes, homòfobes i racistes des de l’ens educatiu".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem