Un equip d'alumnes del Viaró guanya la First Lego League de Barcelona

El 2016, l'equip YpsilonViaró ja va guanyar un dels primers premis en la lliga mundial en una final als Estats Units

Un equip format per nou alumnes de 1r de Batxillerat del Viaró ha guanyat la First Lego League de la província de Barcelona i s'ha classificat per la final estatal del certamen. L'equip YpsilonViaró ja es va emportar el primer premi al millor projecte científic en la final mundial de la First Lego League als Estats Units el 2016.

La First Lego League és un torneig internacional que té l'objectiu de despertar l'interès dels joves per la ciència i la tecnologia i convidar a competir a equips d'estudiants a través de creacions de robots de Lego.

L'Escola d'Enginyeria de la Universitat Autònoma va organitzar, el dissabte 4 de febrer, un dels tornejos classificatoris, on estudiants catalans van participar amb els seus robots. Es van enfrontar 32 equips d'entre 3 i 10 estudiants de 10 a 16 anys, que van resoldre diferents desafiaments amb les seves creacions de la marca Lego.

L'equip del Viaró, entrenat pel professor del centre santcugatenc Oriol Grèvol, va guanyar el Premi al Comportament del Robot i també el 1r Premi al Guanyador, que dona accés a la final estatal a Logronyo, que tindrà lloc els dies 17 i 18 de març.

La intenció és que els joves puguin investigar i resoldre desafiaments científics actuals, aplicar conceptes matemàtics i científics en la vida real, desenvolupar habilitats i competències com el treball en equip, la resolució de problemes i la comunicació, participar i, sobretot, divertir-se en el torneig.

Els membres de l'equip YpsilonViaró FOTO: Viaró

Més informació
 
Comentaris

Destaquem