LA CUP-PC vol que els pisos de Promusa es paguin segons renda

"Els preus dels lloguers en ciutats com Sant Cugat han estat una limitació enorme perquè moltes persones poguessin accedir a un habitatge"

La CUP-PC aposta perquè els lloguers de l'habitatge protegit de Promusa es paguin segons renda. Així, demana a l'Ajuntament de Sant Cugat i a l'empresa municipal d'habitatge que marquin els preus dels habitatges de protecció oficial de lloguer basant-se en el nivell de renda de la unitat convivencial. Actualment, la quota dels pisos de Promusa es marca segons la seva ubicació.

A més, considera que el preu de lloguer no hauria de superar els cinc euros per metre quadrat. Això suposaria que un pis de 40 metres quadrats, tindria una quota màxima de 200 euros mensuals. La CUP-PC reclama també que Promusa no carregui l’IBI als llogaters d’habitatges de protecció oficial, com sí que fa ara.

La candidatura anticapitalista portarà aquesta proposta al ple municipal de desembre i demanarà a l'Ajuntament de Sant Cugat que elabori un pla de construcció d’habitatges de lloguer pels propers 10 anys, amb el compromís explícit de dotar-lo de pressupost.

"Els preus dels lloguers en ciutats com Sant Cugat han estat una limitació enorme perquè moltes persones poguessin accedir a un habitatge a un preu assequible i seguir vivint a la seva ciutat", denuncia la CUP-PC.

Finalment, els cupaires reivindiquen l'habitatge protegit de lloguer davant el de compra. "El dret a un habitatge digne és un dret fonamental i les administracions públiques tenen el deure de garantir aquest dret a tota la població", finalitza la formació independentista.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem