Una santcugatenca perd el seu pis de protecció oficial perquè el rellogava a Airbnb

L’Ajuntament ha obert expedient a la seva llogatera, s’ha dissolt automàticament el contracte i s'ha recuperat el pis

L'Ajuntament de Sant Cugat ha obert un expedient a una santcugatenca que tenia un pis de Promusa llogat perquè aquesta rellogava l'habitatge a la plataforma Airbnb. En aquest cas, el pis de lloguer s'havia llogat com apartament a Airbnb traient-ne un profit econòmic i per tant, incomplint el seu ús social. L'Ajuntament ha obert expedient a la seva propietària i s'ha procedit a la dissolució automàtica del contracte i recuperació del pis.

La tinent d'alcalde de Cicles de Vida, Susanna Pellicer, ha explicat el perquè de l'expedient. "Quan un té un habitatge a preu més accessible, no pot llogar-lo a un tercer. És pel bé de tothom". Sobre si la llogatera rebrà una sanció o no, Pellicer ha explicat que ho estan estudiant. " La primera sanció és treure-li el pis de protecció oficial, tampoc és qüestió de fer un escarni econòmic, tenint en compte que és una persona que té un pis social. Estem mirant quins aspectes jurídics podem prendre cap a la llogatera i també cap Airbnb." Pellicer també ha explicat que s'han enviat cartes a tots els adjudicataris d'un habitatge de Promusa per recordar-los que no poden rellogar els habitatges.



La detecció d'aquesta situació ha estat possible a conseqüència de la feina de control i inspecció de l'ús social dels gairebé 500 habitatges de lloguer de què disposa l'Ajuntament. Una pràctica que ha detectat, des del 2011, 31 casos de persones que no feien un correcte ús del pis de protecció oficial del que gaudien. D'aquests, 14 han estat recuperats després d'una sentència a favor de l'Ajuntament i en 17 casos s'ha exercit la intermediació entre els adjudicataris de la borsa de sol·licitants.

Més casos

S'investiguen dos casos més d'adjudicataris de pisos de lloguer que poden estar cometent frau. En una altra promoció, se sospita que la persona adjudicatària d'un pis de lloguer estaria arrendant un sofà sota la modalitat de coach surfing. Habitualment aquesta modalitat serveix per prestar el sofà per a dormir, però sense intercanvi de diners. L'Ajuntament està investigant si és així i si està incomplint el contracte. 



També hi ha indicis d'un altre pis, en aquest cas de venda, que s'hauria publicat en una altra plataforma d'economia col·laborativa.

 
Comentaris

Destaquem