La biblioteca provisional de la Floresta s'ubicarà al Centre Social i Sanitari

El ple municipal de Sant Cugat es va comprometre a construir una biblioteca de proximitat per les Planes i la Floresta

La Floresta tindrà una biblioteca provisional, mentre no es construeixi la biblioteca de proximitat, tal com es va comprometre a fer l'Ajuntament de Sant Cugat, tot i que sense donar terminis. Eva Serrats, vicepresidenta del Consell de barri, va explicar els detalls del projecte de biblioteca provisional, que passa per adequar els espais inferiors del Centre Social i Sanitari.

Serrats va detallar que la biblioteca provisional aprofitarà la ubicació ja existent de la biblioteca actual, "de molt petita dimensió i que no està funcionant", tot i que s'ampliarà. "Hem estat treballant en l'adequació de l'espai perquè la biblioteca sigui funcional i vingui gent", va explicar.

Una de les propostes del Consell de barri, que demanaran a l'Ajuntament, és connectar la futura biblioteca provisional amb el parc de davant del Centre Social i Sanitari (a la part inferior). "Volem obrir l'espai a l'entorn, fent una nova entrada des del parc perquè els nens puguin sortir i relacionar-se amb l'entorn", va apuntar Eva Serrats, que va afegir que es vol fer un espai pels joves, un punt de lectura i també un espai pels més petits.

Un aspecte també important per aquest equipament serà la dinamització. Per això, la vicepresidenta del Consell considera imprescindible que hi hagi una persona en la biblioteca atenent als usuaris, ja sigui amb recomanacions de llibres o organitzen lectures de contes pels més petits o altres activitats literàries. Una biblioteca, explicava, ja no és un arxiu de llibres, sinó que ha de servir per donar eines als infants perquè s'introdueixin en el món de la lectura i l'aprenentatge.

Eva Serrats va voler destacar que tot i ser una biblioteca provisional, es vol que tingui una molt bona acollida entre els florestans i que sigui "la prova pilot" per la biblioteca de proximitat definitiva que l'Ajuntament haurà de construir, "encara no sabem quan". A més, va afirmar que els diners invertits no es perdran, ja que serviran per adequar aquestes instal·lacions "deteriorades". 

Llibres en 24 hores

Per la seva banda, el president del Consell de barri, Ramon Piqué, va explicar que pròximament el Centre Social i Sanitari comptarà amb un punt d'accés a la lectura que permetrà demanar qualsevol llibre de la xarxa de biblioteques de la Diputació i que te'l portin a la Floresta en 24 hores.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem