La Gent Gran de la Floresta enceta la Festa Major amb pregó reivindicatiu

Aquest divendres, 15 de juliol, s'ha donat el tret de sortida a la Festa Major de la Floresta

El Col·lectiu de la Gent Gran de la Floresta ha donat el tret de sortida a nou dies de Festa Major al barri amb un pregó reivindicatiu on ha demanat més atenció per part de l'Ajuntament de Sant Cugat. Els jardins del Centre Social i Sanitari s'han omplert aquest divendres, dia 15 de juny, pel pregó d'inici de festa i les actuacions musicals posteriors amb la Coral Tardor i Candando las cuarenta. (Les fotos de l'inici de Festa Major de la Floresta)

"Els florestans som gent reivindicativa", ha proclamat Joan Merino, del Col·lectiu de la Gent Gran, abans d'enumerar les mancances de la Floresta: "La gent gran no podem anar sols pel barri, l'autobús no arriba al Centre Sanitari, s'ha de refer l'escala Renyé, no tenim voreres, l'estació de FGC és un despropòsit i volem comerç de proximitat". "Ja està bé, polítics de Sant Cugat. Solucioneu els nostres problemes", ha demanat Merino.

Oriol Ribera, també de la Gent Gran, ha demanat reactivar l'entorn del Centre Social i Sanitari. "És un espai molt digne que s'ha d'aprofitar i poder fer teatre, cinema, una biblioteca...". Per la seva banda, el membre del Col·lectiu de la Gent Gran Claudi Bustamante ha agraït a l'Ajuntament la recent pavimentació de bona part del barri.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha acompanyat els florestans durant l'inici de Festa Major, on també ha tingut unes paraules de record per les víctimes de l'atemptat a Niça. "La Floresta és un barri amb personalitat forta i identitat pròpia", ha comentat l'alcaldessa, abans d'assegurar que és un barri "molt estimat a Sant Cugat".

Abans de tancar el pregó, Bustamante ha aminat als florestans a celebrar la Festa Major de la "germanor i amistat" i ha tancat amb un: "Gent de la Floresta, sou molt bona gent!".

Festa Major de la Floresta

Joan Merino, Claudi Bustamante i Oriol Ribera han llegit el pregó com a portaveus del Col·lectiu de la Gent Gran FOTO: Haidy Blanch

El pregó del Col·lectiu de la Gent Gran ha donat el tret de sortida a nou dies de Festa Major a la Floresta, que es viurà amb més intensitat sobretot aquest cap de setmana, dies 16 i 17 de juliol, i el següent, dies 23 i 24.

La Festa Major està organitzada a través de la coordinadora d'entitats el Senglar Cultural i compta amb el suport de l'Ajuntament de Sant Cugat. Un suport que enguany s'ha fet esperar, tal com ha explicat a l'inici del pregó una de les membres del Senglar: "Hem patit molt. Fins aquest migdia no hem rebut la subvenció de l'Ajuntament. Esperem que altres anys la cosa sigui més lleugera".

Les activitats de la Festa Major de la Floresta.

Primer cap de setmana de Festa Major a La Floresta. FOTO: Haidy Blanch
Més informació
 
Comentaris

Destaquem