La neu cobreix Sant Cugat

La nevada ha arribat a la ciutat aquest dimecres, 28 de febrer

La neu ha emblanquinat Sant Cugat del Vallès el dimecres, 28 de febrer. Des de les Planes fins a la plaça d'Octavià, tots els racons de la ciutat han quedat coberts de blanc durant la jornada.

Mireu les millors imatges de la nevada, i les fotos dels lectors del TOT.

Una nevada que es començava a deixar sentir el dimarts, dia 27, al vespre. Ja al migdia, l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, juntament amb el Consell Assessor de Nevades i d'acord amb les previsions del centre superior de coordinació i informació de l'estructura protecció civil CECAT, decidia activar l'alerta del Pla Municipal de Nevades i suspendre totes les activitats als equipaments municipals a partir de les 18 hores. Igualment, s'ajornava la gala dels Premis Sant Cugat, prevista per dimarts, fins dimecres, 28 de febrer.



La neu començava a caure a Sant Cugat a última hora de la tarda, emblanquinant les zones més altes, i deixant algun floc al centre de la ciutat. Ja llavors, s'havia restringit la circulació de camions arreu de les carreteres catalanes. ADF Sant Cugat realitzava tasques preventives des de les 16 hores de dimarts, dia 27, i durant dimecres, visitant especialment zones aïllades com Can Barata, Mas Fortuny, Sant Medir o Sol i Aire. La incidència més destacada ha estat el rescat d'una dona que no podia seguir per arribar a casa seva amb el seu vehicle. Membres de l'ADF l'han portat fins al seu destí.




La neu, però agafava dimecres, 28 de febrer, al matí, després de tota la nit de nevada. Un fet que obligava a tancar les escoles bressol municipal, alhora que s'activava el nivell d'emergència per les nevades a tot Catalunya, i se suspenia la circulació dels busos de les Planes plaça del Centre i Valldoreix. Ferrocarrils de la Generalitat, per la seva banda, mantenia el servei amb normalitat.

La nevada a Sant Cugat deixava imatges de postal que els santcugatencs i santcugatenques han immortalitzat. Unes imatges que els lectors del TOT Sant Cugat han compartit amb nosaltres, així com vídeos per al record de la presència de la neu a la ciutat.

A les 14 hores de dimecres, 28 de febrer, Sant Cugat deixava enrere la fase d'alerta per nevades i tornava a la normalitat. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, explicava llavors que la situació tornava a la "normalitat d'un dia de pluja", recuperant-se el servei de les línies de bus, i mantenint, això sí, les escoles bressol tancades durant tota la jornada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem