La revetlla dels anys 40

La revetlla dels anys 40 era ben diferent de la d'avui dia

Us vull explicar com fèiem la revetlla de Sant Joan els joves quan teníem 10 o 12 anys, que per a nosaltres era la Festa Grossa, ja que interveníem directament en la seva execució.

 

La colla de la plaça de Barcelona ens reuníem uns quinze dies abans de la revetlla i decidíem com l’havíem d’organitzar. Primer s’havia d’anar a buscar llenya i l’anàvem apilant al voltant d’un plàtan de la plaça. El dia 23 de juny arribava la gran festa, agafàvem la llenya i la repartíem per les quatre puntes de la plaça, i si algun veí tenia algun trasto vell l’afegíem i això ens ajudava a fer la pila més voluminosa.

 

Normalment a la punta de la pila sempre hi posàvem algun objecte graciós, per exemple, un barret vell de palla o una sabata. Quan teníem les piles a punt anàvem a sopar. Després, arribava el moment d’anar a buscar petards. Anàvem a cal Perla i compràvem cebes, pedres fogueres, o algun petard dels petits.

 

Un cop arribàvem a la plaça, s’encenien els focs i allò era l’apoteosi de la festa, tots els veïns sortien, venia gent del voltant a gaudir de les piles de foc, la sardana... Per a nosaltres aquella nit era fantàstica.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem