La telefonia genera el 35% de les reclamacions de consumidors santcugatencs

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de Sant Cugat ha realitzat 3.708 atencions durant el 2015

L'OMIC, l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de Sant Cugat, ha atès durant el 2015 3.708 demandes, el 82% de les quals han rebut resposta de l'empresa a través de la mediació de l'OMIC, sent el 40% resoltes positivament per al consumidor.

D'aquestes demandes, el 42% són a les companyies telefòniques Movistar, Vodafone i Orange, i l'elèctrica Endesa. Tot i que la gran majoria de demandes són a empreses de telefonia (30%), la tendència és a l'augment de reclamacions a elèctriques, concretament, a Endesa, amb un 12% de les reclamacions durant el 2015.

En xifres, de les 3.708 demandes a l'OMIC, 1.083 han estat atencions de telecomunicacions, mentre 496 han estat a companyies del sector elèctric.

De les dades se'n desprèn que “la tendència és a estabilitzar-se al voltant de les 3.500 peticions de mediació a l'any” com explica Joana Barbany, regidora de Comunicació i Informació, “després que els últims anys hi hagués més mediacions pel tema de les preferents”, ha clos.

Com a reptes, Barbany ha destacat l'aplicació del Decret 98/2014 de 8 de juliol, pel qual abans de venir a l'OMIC, el ciutadà ha d'haver presentat una reclamació prèvia a l'empresa. Aquest fet, com explica Barbany, “fa que el temps de resposta sigui més curt, però hi ha qui no sap el procediment a seguir”. Igualment, ha destacat que, a partir del mes d'abril, es farà atenció directa, sense cita prèvia, i que “la recentment posada en marxa de l'e-administració també agilitzarà els tràmits”.

D'altra banda, Barbany ha destacat que “aquest 2015 s'han reprès les vistes arbitrals, que havien quedat aturades l'any 2012 per poder atendre les sol·licituds per participacions preferents”. Aquest 2015 l'Ajuntament de Sant Cugat ha realitzat 24 vistes arbitrals. Una xifra que és representativa, ja que “la mitjana és de 60 per any, però es van començar a fer tard”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem