La TransEinesCat arriba amb èxit a Sant Cugat

El director i diferents pacients d'Eines Centre d'Addiccions han creuat Catalunya completant 800 km a peu

Els participants en la TransEinesCat han completat amb èxit el repte que va plantejar el director d'Eines Centre d'Addiccions, Àlex Florensa, de creuar Catalunya a peu com a forma de teràpia per als drogodependents en fase de rehabilitació. El projecte impulsat per Florensa ha culminat la seva primera edició el dissabte 22 de setembre, quan els participants en el repte han arribat a Sant Cugat després de fer una travessa de 800 km a peu, durant un mes. Tots els participants han pogut acabar, excepte un, que va haver de retirar-se després de patir bronquitis. "Estan tots molt contents d'haver fet una cosa com la que han fet, se senten molt orgullosos", ha explicat Àlex Florensa.

En l'aspecte terapèutic, la TransEinesCat també ha estat positiva: "Hem avançat molt en la teràpia. La volem posar en pràctica un altre cop. Aquesta manera de rehabilitar-se en moviment fa que la persona avançi", ha assenyalat l'impulsor del projecte.

A banda de caminar, Florensa ha estat fent xerrades en diferents pobles en els quals parava l'expedició, amb l'objectiu de conscienciar i sensibilitzar la societat sobre el problema de l'addicció, que ha tingut, en general, molt bona rebuda: "Hi ha hagut pobles on ha vingut molta gent i d'altre en els que no tanta, però l'important és que tothom que ha escoltat les xerrades ha sortit amb una altra perspectiva. Regidors de molts municipis on hem estat ja ens han demanat que hi tornem", ha assegurat Florensa.

L'arribada dels participants ha estat tot un esdeveniment al municipi i, per això, la Coordinadora d'Entitats Esportives els ha organitzat una rebuda d'alt voltatge. Al Parc de la Pollancreda s'ha pogut gaudir d'una pica pica, després que els membres de la TransEines hagin arribat entre una forta ovació. Després de la celebració, els integrants de la TransEinesCat s'han dirigit a l'Ajuntament, on se'ls hi ha fet una rebuda institucional, presidida per Susanna Pellicer, tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge.

Fa uns mesos, el TOT Sant Cugat va entrevistar Àlex Florensa per parlar sobre el projecte i l'addicció.

Més info: Àlex Florensa, director d'Eines: "L'addicció és el càncer del segle XXI"

 

 
Comentaris

Destaquem