Les cites indispensables de la Setmana Santa a Sant Cugat

La tradició marca els dies festius a la ciutat

Sant Cugat celebra un any més la Setmana Santa. Una festa d'origen cristià en els quals la tradició està ben present. D'entre les diferents propostes, hi ha 4 cites imprescindibles.

La primera, de caràcter religiós i festiu és la celebració de Diumenge de Rams, enguany el 25 de març. A les 11 es farà la benedicció en castellà a la llotgeta del Monestir, i a les 12 hores, la tradicional i multitudinària benedicció a la plaça d’Octavià, en català.

La segona cita és el Via Crucis. Se celebra el Divendres Sant, enguany 30 de març, a partir de les 9 hores des del Monestir. Reviu el calvari de Jesús recorrent els carrers del centre de la ciutat.

Després del recolliment arriba la celebració. A Sant Cugat, amb les Caramelles de Pasqua. La Lira i La Unió surten als carrers de Sant Cugat diumenge i dilluns de Pasqua, dies 1 i 2 d’abril, per cantar a la primavera.

I la darrera cita, la més dolça: la Mona de Pasqua. És la tradició més dolça d’aquestes dates. Es menja el Dilluns de Pasqua, i la tradició mana que els padrins les regalin als fillols.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem