Rams, palmes i palmons prenen els carrers de Sant Cugat

La tradició cristiana commemora la tornada de Jesucrist a Jerusalem després de passar 40 dies al desert

Ha arribat Diumenge de Rams. A Sant Cugat, la celebració d'aquesta diada de caràcter cristià significa, com a molts altres indrets de Catalunya, l'aplec multitudinari de ciutadans que, moguts per la tradició, s'apropen a la plaça d'Octavià perquè el sacerdot beneeixi les seves palmes i palmons. Enguany, hi haurà una benedicció en llengua castellana aquest diumenge 25 a les 11 h, a la llotgeta del Monestir, i una altra a les 12 h, a la plaça d'Octavià, formulada en llengua catalana. Al llarg de la tarda, als terrenys de l'abadia es faran diverses activitats litúrgiques.



Aquesta tradició cristiana commemora l'arribada de Jesucrist del desert després d'internar-s'hi durant quaranta dies, on s'havia trobat amb el Diable, que l'havia temptat. Quan supera aquest període, Jesús torna a Jerusalem pujat en un ase i és rebut pels habitants de la ciutat amb una gran benvinguda mentre porten palmes i branques de llorer i d'olivera per expressar el goig davant la seva tornada.



Aquest dia marca el fi del període de Quaresma, que comprèn els quaranta dies en què Jesús vaga pel desert, i marca l'inici de la Setmana Santa, que obre el camí cap al període litúrgic de la Pasqua. La celebració principal de Diumenge de Rams és la benedicció de la palma, on els ciutadans s'apropen al sacerdot perquè imbueixi la bona sort als seus portadors.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem