Les dones podran ser professores en qualsevol curs del Viaró

L'escola va rebre una sanció de 50.000 euros per vulnerar la llei d'igualtat

El Col·legi Viaró ha modificat els criteris de selecció de personal i permetrà per primera vegada que les dones puguin ser professores en qualsevol dels cursos de l'escola de Sant Cugat. Fins ara, les dones només podien ser professores d'Infantil; mentre que els mestres de Primària, ESO i Batxillerat havien de ser homes. Inspecció de Treball va proposar una sanció de 50.000 euros per  "discriminació" a les dones i vulnerar la llei d'igualatat. Tot i que va recórrer la sanció, el centre de l'Opus ha decidit ara modificar la seva normativa.

Arran d'aquesta denúncia de Treball, els responsables del Viaró van obrir un procés de reflexió per incorporar canvis en l'organització del professorat. De moment, es contempla que les professores d'Infantil puguin ser també mestres d'altres cicles i que els professors homes també puguin fer classe a Infantil; sempre que les titulacions ho permetin. A més, s'han canviat els estatuts per permetre la contractació de dones en qualsevol de les etapes educatives.

Amb tot, fonts del Viaró han explicat al TOT que no consideren que anteriorment es discriminés a les dones però que els canvis pretenen adaptar-se a la "interpretació" feta de la llei sobre igualtat. "L'escola es va fundar el 1963 i era habitual aquesta organització", explica el centre educatiu, que destaca que no havien tingut queixes de famílies i els resultats acadèmics eren "bons".

Amb tot, el canvi no ha estat "difícil" pel Viaró, ja que asseguren que la incorporació de dones en tot el professorat no suposa cap canvi en el model educatiu diferenciat. Així, el Viaró explica que forma part d'una xarxa mundia d'escoles segregades i que en moltes ja hi ha l'experiència i els resultats són igualment positius.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem