Proposen una sanció de 50.000 euros al Viaró per restringir la contractació de dones

El col·legi Viaró ha presentat al·legacions i defensa el seu model d'educació diferenciat

Inspecció de Treball ha proposat dues sancions de 25.000 euros al Viaró Global School, escola concertada situada a Sant Cugat, per limitar la contractació de dones entre el seu professorat. L'origen és una denúncia del sindicat CGT, que va veure en l'ideari de l'escola publicat al web que els professors del Viaró ''seran sempre homes, excepte en l'etapa d'educació infantil''.

El col·legi santcugatenc, que ha defensat el seu model educatiu diferenciat, ha presentat al·legacions i està a l'espera de la resolució definitiva. "Estem convençuts que la nostra forma d’actuar no representa tal discriminació", justifica el Viaró, que argumenta que contracten només homes a partir de Primària per motius pedagògics, ja que tots els alumnes són nens i tenen "molt bona sintonia" amb els professors".

Després de la denúncia del sindicat, Treball va fer una inspecció al Viaró i va concloure que aquesta limitació és una falta molt greu perquè vulnera la Constitució Espanyola i diverses lleis que vetllen per a la igualtat efectiva de les dones. La Inspecció també proposa sancionar el fet que les dones no puguin accedir a llocs directius. Les sancions corresponen a "faltes de caràcter molt greu" detectades en el sistema de selecció de personal.

CGT va emetre una queixa al Síndic de Greuges el febrer passat, després de detectar que la contractació de dones es limitava només a l'etapa Infantil i no podien accedir a Primària, Secundària i Batxillerat. "Si el Departament d’Ensenyament no actua contra els incompliments de l’escola, esdevé còmplice i partícip de l’aplicació de polítiques classistes, homòfobes i racistes des de l’ens educatiu", va denunciar llavors el sindicat.

Defensa del model

El Viaró ha emès un comunicat on reconeix que la "conclusió final de la inspecció va ser que la nostra situació laboral representa discriminació cap a la dona" però defensa el seu model educatiu i no comparteix la valoració de Treball: "Estem convençuts que la nostra forma d’actuar no representa tal discriminació".

"Viaró sempre ha volgut i voldrà prestar un servei a les famílies i actuar conforme a la legalitat. Seguim creient en el nostre model d’educació diferenciada i defensem la llibertat dels pares per triar l’educació que creguin millor per als seus fills", afegeix.

Fonts del Viaró han explicat al TOT que el seu és "un model educatiu amb cinquanta anys d'història, que funciona i que les famílies trien". Sobre el fet que només es contractin dones en l'etapa d'infantil, apunta que és on hi ha barreja de nens i nenes, mentre que a partir de Primària només hi ha nens i per aquest motiu s'opta per contractar exclussivament a homes.

Així, els serveis jurídics de l'escola han presentat al·legacions a la proposta de sanció de Treball i ara estan a l'espera d'una resolució. Sobre el futur i les conseqüències de la situació, les fonts del Viaró han explicat que no volen "estar en fals" i sempre han respectat la legalitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem