Les JERC reparteixen preservatius als instituts pel Dia Mundial contra la Sida

Aquest 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de Lluita contra la Sida

Les Joventuts d'Esquerra Republicana han repartit preservatius entre els alumnes dels instituts de Sant Cugat aquest divendres al matí. L'acció s'emmarca dins del Dia Mundial de Lluita contra la Sida, que es commemora aquest 1 de desembre.

"Avui, Dia Mundial de Lluita contra la Sida, hem fet la feina que no ha fet l’equip de govern de Sant Cugat: els condons que no han repartit als instituts, els repartim nosaltres", ha publicat a Twitter l'agrupació juvenil independentista.

"Folla't al Sida' és el lema utilitzat per les JERC per aquesta campanya als instituts de Sant Cugat.

Crítiques al govern

Així mateix, des d'Esquerra Republicana-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) i les JERC denuncien que l’equip de govern de Sant Cugat "no ha complert el seu compromís d’estudiar la possibilitat d’instal·lar màquines expenedores de preservatius als centres educatius", tal com es va comprometre arran d’una moció del grup municipal republicà al novembre del 2016.

Ambdues formacions lamenten que tampoc s’hagi penjat el llaç vermell a la façana de l’Ajuntament, amb motiu del Dia Internacional de la Sida.

De la mateixa manera, tampoc tenen constància que l’Ajuntament hagi impulsat mesures en àmbit local per tal de complir els objectius 90/90/90, fixats per al 2020 i encaminats a posar fi a l’epidèmia al 2030. Aquests projectes han de fer especial èmfasi en la lluita contra la discriminació que pateixen les persones amb VIH i l’adopció de mesures per evitar l’exclusió en l’accés al sistema sanitari públic.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem