Les Joventuts Socialistes es posicionen contra la LGTBIfòbia

El comunicat s'ha fet coïncidint amb la data del Dia contra la LGTBIfòbia, el dia 17 de maig

Les Joventuts Socialistes de Sant Cugat han donat suport a la celebració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, que es commemora el pròxim 17 de maig. L'efemèride vol promoure la sensibilitat i evitar l'assetjament cap a les persones LGTBI, i celebra l'eliminació de l'homosexualitat de la llista de malalties mentals per part de l'Assemblea General de l'Organització Mundial de la Salut, el 17 de maig de 1990.

En un comunicat enviat aquest dimecres 16, el col·lectiu assegura que "ens sumem a totes aquelles persones, associacions i organitzacions que aquest 17 de maig defensen la llibertat sexual, la diversitat i la lluita contra la intolerància i l'homofòbia i lgtbifòbia". El text subratlla també que "no només cal recordar a totes aquelles persones que pel fet de ser diferents són tractades injustament arreu del món, sinó també visibilitzar a tots aquells col·lectius de gent LGTBI que tant els mitjans com la societat solen oblidar".

Des del grup recorden que més de 70 països encara criminalitzen l'homosexualitat i condemnen els actes homosexuals amb penes de presó i la mort al món, i que com a "organització amb una llarga trajectòria de denúncia de les injustícies i defensa dels drets i les llibertats de tots" han volgut sumar-se a la condemna dels actes violents contra persones per la seva orientació sexual.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem