ERC-MES vol que el ple rebutgi la manca de compromís amb la comunitat LGTBI

El grup municipal proposa a la seva moció accions locals per desenvolupar polítiques i mesures per promoure, defensar i garantir els drets de les persones LGTBI

ERC-MES demanarà en el ple municipal del pròxim dilluns 20 de novembre que Sant Cugat rebutgi la manca de compromís amb la comunitat LGTBI. Al llarg de l'any 2016 el Ple municipal va aprovar un seguit de mocions per afavorir la situació del conjunt LGTBI a Sant Cugat. Davant les accions empreses per l'Ajuntament pel que fa aquest àmbit, ERC-MES demana govern municipal que s'impliqui i executi tots els acords.

Per això mateix, el text demana l'elaboració d'un pla municipal, abans de finalitzar l'any 2018, que incorpori un conjunt de polítiques i mesures per promoure, defensar i garantir els drets de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. El grup municipal proposa a l'Ajuntament de Sant Cugat una sèrie de compromisos per normalitzar i aconseguir que la ciutadania tingui un coneixement més ampli sobre la realitat LGTBI.

A través de l'elaboració d'aquest pla municipal volen desenvolupar les accions necessàries perquè Sant Cugat passi a formar part de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, creada l'any 2016 amb el propòsit de visualitzar la comunitat LGTBI i col·laborar en la implementació de la Llei 11/2014 que garanteix tots els drets del conjunt.

El grup municipal també vol elaborar una diagnosi de la situació de les persones LGTBI a l'ens local i garantir l'atenció de les víctimes de l'homofòbia, la bifòbia o la transfòbia. Per a fer-ho, és necessari signar un acord amb la Direcció General d'Igualtat per tal que el Servei d'Atenció Integral LGTBI formi part de la Xarxa del Servei d'Atenció Integral que està desenvolupant la Generalitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem