Les residències canines s'omplen a l'agost, quan també augmenten els abandonaments

Molts propietaris opten per deixar les seves mascotes en residències o al càrrec de cuidadors

Els mesos d'estiu són els indicats per viatjar i passar uns dies fora de casa, la qual cosa fa que proliferin els abandonaments de mascotes. Malgrat això, els propietaris responsables que no s'enduen els seus animals de companyia de viatge els deixen en residències d'acollida o bé al càrrec de cuidadors experimentats durant els dies que no són a casa. 

 

La PAS (Plataforma Animalista de Sant Cugat) és una organització sense ànim de lucre formada per voluntaris que treballen pel benestar dels animals i per una societat més responsable envers aquests. Des d'aquesta organització confirmen que "a l'estiu augmenten els abandonaments i és un període de l'any molt complicat". Pel que fa a les possibilitats de deixar la mascota a una residència o al càrrec d'un cuidador, afirmen que "els animals ho passen molt malament quan canvien d'entorn i situació". Ara bé, si no és possible deixar la mascota a un familiar o amic de confiança són bones opcions "sempre que estiguin avalats i puguin estar en un ambient que afavoreixi el benestar de l'animal". 

El TOT Sant Cugat s'ha posat en contacte amb la Residència Canina de la Rabassada, des d'on asseguren que durant l'estiu augmenta la demanda de serveis de cura de mascotes, en aquest cas de gossos. "Els mesos d'estiu notem un augment de la quantitat de dies que els propietaris deixen els gossos a la residència, que ara acostuma a ser d'entre 15 dies i un mes", expliquen. Aquest augment de feina comporta la necessitat de disposar de més treballadors: "Aquest estiu comptem amb 4 cuidadors, mentre que en temporada baixa amb 1 o 2 en tenim de sobres", afirmen des de la residència canina, que defineixen com "la casa de colònies per a gossos".

D'altra banda, la protectora d'animals Caldes Animal, que s'encarrega dels serveis de recollida, acollida i custòdia dels animals perduts o abandonats de Sant Cugat, assegura que "a l'agost hi ha més abandonaments, però és un problema que succeeix durant tot l'any". Per tal d'evitar-ho, proposen que "les mascotes estiguin identificades amb un xip per tal que puguin estar més controlades i, en cas d'abandonament, poder sancionar als seus propietaris". També volen denunciar el que qualifiquen de "deixadesa total" per part dels ajuntaments en matèria d'abandonaments d'animals de companyia. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem