Lliurats els premis del TOT Fotoportada 2016

Els 25 premiats en la 19a edició del concurs fotogràfic han recollit els seus guardons aquest dijous, 27 d'octubre

La 19a edició del TOT Fotoportada Vitaldent Sant Cugat ha viscut aquest dijous, 27 d'octubre, el seu moment àlgid amb el lliurament dels premis i la inauguració de l'exposició que recull les 900 fotos admeses a concurs. Una exposició que, per primer any, es pot veure a la plaça de Barcelona fins al 27 de novembre.

El lliurament de premis a la plaça de Barcelona, l'ha conduït el director del TOT Sant Cugat Josep Maria Vallès. Un acte al qual han assistit unes 250 persones. Ramon Grau, president de Totmedia i editor del TOT Sant Cugat, s'ha adreçat als assistents valorant com a positiva la iniciativa de traslladar l'exposició al carrer. Igualment, ha repassat la trajectòria d'aquest concurs "consolidat" i que "s'ha adaptat als nous hàbits, passant de format tradicional a digital, com recull el concurs".

En representació dels membres del jurat, enguany format per Mané Espinosa, Artur Ribera, Haidy Blanch, Carles Cabanas, Manel Turon i Adolf, ha parlat Haidy Blanch. Blanch ha citat Cartier-Bresson per explicar posteriorment el criteri de selecció per part del jurat. Igualment, ha qüestionat al públic "què és fer fotos?" per explicar què suposa per a ella, com una manera de viure, o de traslladar emocions.

Mireu les imatges del lliurament de premis a Sant Cugat.

Els premiats

L'exposició es pot veure fins al 27 de novembre a la plaça de Barcelona FOTO: Artur Ribera

Pel que fa als premis, en la categoria Esports, el primer premi ha estat per Desafiant al buit (Cim Castor - Vall d'Aosta), de Gerard Artal. En segon lloc s'ha premiat Urban Ioga (Barcelona), d'Ernest Brugué, i el tercer premi ha estat per Kayac (Seu d'Urgell), de Ramon Poca.

El primer premi de la categoria Festes Majors l'ha recollit Agenolleu-vos santcugatencs, de Jordi Puiggené. El segon ha estat per M'ho passo bé!, d'Eduard Modrego, i el tercer per Protagonistas, de Kiangsy Palmini.

Ja en la categoria La meva mascota i jo, Bingin, de Mariona Duch ha rebut el primer premi. Bonic per tots els ulls, de Laura Guaita ha rebut el segon premi, i La fidelitat a contrallum, de Júlia Marquès, el tercer.

En la categoria Instagram s'han lliurat sis premis: Preparat per l'escola. Jove monjo al monestir Shewe Yan Pyay (@irenboronat), Lugares imposibles de olvidar (@andrea_agf), Always in my dreams (@adrianafercam), Veig... veig (@paulagc98), Alegria! És Festa Major (@cokinsky) i Chained love (@esther_alcon), respectivament.

Mireu totes les imatges premiades del TOTFotoportada2016.

El primer premi ha estat per Geraldine Koninckx, qui l'ha agraït amb un vídeo FOTO: Artur Ribera

Finalment, en la categoria Lleure, han estat deu els premis repartit. La guanyadora ha estat Geraldine Koninckx per la fotografia La libertad, feta a Sant Cugat. Geraldine, resident a Gandia, va captar la imatge durant una estada a Sant Cugat per visitar el seu fill que estudiava a la ciutat. Tot i no recollir personalment el premi, s'ha adreçat al públic amb vídeo per agrair-lo.

El segon premi de la categoria ha estat per Preferència de pas (Skaftafell, Islància), de Maria Soto, i el tercer per Alberto Rios amb la fotografia Vacances (Llavaneras). El quart premi ha estat per Mar Castell i la imatge Pixels (Mallorca), i el cinquè ha estat per la foto Vels blancs (Etiopia), d'Angel Hom.

La sisena posició ha estat per Vacances (Vietnam), també d'Alberto Rios, i la setena per Autovia al Mont blanc (Chamonix), de Gerard Armengol. El vuitè premi l'ha recollit Julio Carmona per Canvi de llum a Ciutadella (Córdoba), el novè ha estat per la fotografia Saltando el cielo (Bolivia), de Cristina Gomez, i S'ha d'anar molt lluny, per saber fins on es pot anar (Finisterre), de Teresa Amaro ha recollit el desè premi.

En total, 8.000 euros en premis gentilesa dels patrocinadors de l'acte.

L'acte s'ha celebrat a la plaça de Barcelona FOTO: Artur Ribera

Abans de la tradicional foto de família que tanca l'acte, la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern obert, Joana Barbany, ha agraït la participació en el concurs, i ha dit que "amb les fotografies es veu que Sant Cugat és una ciutat viva i creativa".

Ara, l'exposició es podrà visitar fins al 27 de novembre. Una exposició que és possible gràcies al patrocini d'HP, la col·laboració de l'Ajuntament i el suport d'Idea Print.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem