Lluís Calvera: El jugador d’handbol que 'fa lindy'

Retrats santcugatencs

Des de fa més d’un any, la plaça de Can Quitèria es converteix un diumenge al mes en un escenari improvisat de swing. Qui ho organitza és Fem Lindy Sant Cugat, i darrere d’aquest grup hi ha Lluís Calvera, qui explica de manera molt simple com va portar el lindy-hop, un estil de ball per parelles amb música swing, al carrer: “Jo volia ballar a Sant Cugat”.

Va començar amb poca gent, llogant una sala al Casal de Joves TorreBlanca. A partir d’aquí va començar a organitzar “clandestins” al Mercantic, a la plaça de l’Om i a l’estació, fins que va aparèixer l’opció d’organitzar balls de swing amb la Vermuteria, a Can Quitèria. “Ara té una imatge brutal. I cada vegada ve més gent i portem música en directe un cop al trimestre”.

El swing ha experimentat un boom en els últims anys. “Però no és un boom perquè sí. És un ball que agrada, és molt animat i és fàcil d’entendre. Només has de saber comptar fins a vuit i saber caminar”. El Lluís balla des de petit, però va començar amb el swing fa prop de 6 anys. Explica que el va influenciar molt el fet que a casa seva s’escoltés “molt de jazz, música que té a veure molt amb el swing”.

A part d’aquesta faceta, el Lluís Calvera en té moltes altres. Juga a handbol des dels 8 anys al Club Handbol Sant Cugat, tot i que durant dos anys va estar al Barça. “Vaig tornar perquè aquí tinc un grup d’amics que és massa especial. Som com una família. I aquest és el gran secret de l’èxit de l’Handbol Sant Cugat. El vestidor”.

A banda d’handbol i swing, també organitza flashmobs: “M’apassiona. Que una persona pugui parar el seu ritme de vida durant 10, 15 o 20 minuts i, per exemple, s’estiri a terra i resi a un pi ho trobo sensacional, encara que sigui d’una absurditat absoluta”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem