Reportatge: Ballar a Sant Cugat

Diferents propostes per gaudir de la dansa són les que s'ofereixen a la ciutat, ja sigui des d'un vessant lúdic com més professional

Sant Cugat disposa de diferents espais on gaudir de la dansa, no sols com a via professional, sinó també com a espai lúdic, social o de preparació física. El TOT Sant Cugat recollia algunes de les danses que es poden veure i practicar a la ciutat en un reportatge.

L'objectiu: Saber per què Sant Cugat es mou a tots els ritmes. Quines són les motivacions que porten els santcugatencs a sortir a ballar lindy a Can Quitèria cada tercer dimecres de mes, per exemple, o quins beneficis aportar ballar dansa africana.

La dansa també pot ser una bona manera de connectar-se amb la Terra. Una bona manera de fer-ho és amb la dansa afro mandinka que s'ensenya al Casal Torreblanca i que, a més, té tot un projecte solidari al darrere que va molt més enllà de la dansa.

D'altra banda, hi ha qui opta per la dansa oriental, tant per estabilitat emocional, com per descobrir parts del cos sovint oblidades. Un remei per als dolors menstruals, i una bona manera de prendre consciència del mateix cos.

Però també hi ha qui balla per trobar el seu espai mentre es posa en forma. Per a aquells que no els agraden els gimnasos, ballar és una bona manera de fer exercici i superar reptes personals. I que millor que fer-ho a ritme de cabaret.

I un clàssic dels clàssics: els balls de saló. Tot i que la seva cara més visible són les competicions, també es pot ballar per molts altres motius, com quedar com un ballarí de nivell el dia del casament. Sense oblidar què porta als professors de balls a transmetre la seva passió!

No us perdeu les imatges del que es balla a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem