Marinah i Auxili, a la Festa Major de Sant Cugat, que tindrà el Muntanyenc com a pregoner

El Club Muntanyenc seran els pregoners de la festa, amb motiu del seu 75è aniversari

El Club Muntanyenc, en la celebració del seu 75è aniversari, serà el pregoner de la Festa Major de Sant Cugat del Vallès d'aquest 2019. Una festa que enguany se celebra del 27 al 30 de juny, i que la configuren més de 160 propostes en 50 espais diferents.

Entre les principals novetats d'enguany, destaquen els canvis en la Cultura Popular i Tradicional. El fet que Sant Pere caigui en dissabte, modifica l'escaleta habitual, fent que la Trobada Gegantera i les Sardanes es traslladin a diumenge juntament amb la Diada Castellera, que enguany no comptarà amb actuació de vigílies. A més, la Trobada d'Entremesos d'arreu de Catalunya es durà a terme el divendres a la tarda.

D'altra banda, enguany se suma un punt més per a sopars a la fresca. A part de La Taverna (pl. Barcelona) i el Food&Fun (Parc Central), sobre el Xiringuit-u a la plaça Ú d'Octubre, espai gastronòmic amb furgoteques i cervesa artesana local. D'altra banda, el Tast de Vins passa al Celler Modernista l'any que celebra la seva 20a edició. Finalment, la Festa Major Alternativa canvia de vorera, situant-se a la rambla del Celler, però més amunt del carril que ja s'anomena carrer de Puig i Cadafalch.

 

Pel que fa a les propostes musicals, s'aposta novament per distribuir els plats més forts pels diferents espais de la festa. Entre ella, Marinah i Auxili actuaran a la plaça Octavià; Tremenda Jauría i Muyayo Rif al parc Ramon Barnils; i Guillem Roma, Flamingo Tours, i la salsa de Karamba a la plaça Barcelona.

En arts escèniques, la Desplaça Jove recupera la música electrònica i la seva Dance Zone amb Global parties, i incorpora un espectacle de dansa Hip Hop amb els Brodas, a més dels habituals concerts; la Tarda d'Arts al Parc al centre de Sant Cugat sorprendrà el públic amb propostes d'alt nivell i es recupera el Cinema a la Fresca projectant Bohemian Rhapsody, també al parc central.

Pel que fa al públic familiar, hi haurà oferta cada dia, matí i tarda. Plaça del Coll, Claustre, i Av. Cerdanyola se sumen a intensificar l'oferta per als més menuts. El Racó Infantil de Festa Major al parc Central, dobla: dues tardes (dissabte i diumenge) repletes de múltiples activitats. La Festa de l'Esport al Carrer es concentra en dos dies (també el dissabte al matí) i la Festa de l'Aigua es trasllada al voltant de la casa de Cultura.

 

D'altra banda, ja han començat els assajos per aprendre a ballar el "Paga-li Joan, el ball del vano i el ram". Hi ha temps d'inscriure-s'hi fins al 9 de juny.

La programació completa de la Festa Major es donarà a conèixer el 17 de juny, a les 18 hores, a la plaça de Pep Ventura. A partir d'aquell dia estarà disponible l'APP 'FMSantCugat'. El divendres, 21 de juny, podreu trobar tot el programa amb el TOT Sant Cugat, en l'edició impresa, i també el podreu consultar al web.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem