Més de 160 activitats per a una Festa Major "per a tothom"

El programa d'actes s'ha presentat aquest 17 de juny, a la plaça de Sant Pere, i se celebrarà del 27 al 30 de juny

Ja la tenim aquí. La Festa Major de Sant Cugat del Vallès ja ho té tot a punt per omplir de gresca la ciutat entre el 27 i el 30 de juny. Una Festa Major que s'ha presentat aquest dilluns, 17 de juny, a la plaça de Pep Ventura, on s'han desvetllat tots aspectes de la celebració.

Podeu trobar tota la informació de la Festa Major al canal "Festa Major" del TOT.

Una presentació en la qual s'ha projectat un vídeo amb les principals novetats, com són el trasllat del Tast de Vins amb ritme al Celler modernista, o el nou espai per sopar a la fresca Xiringuit-U d'Octubre. 13 espais de Festa Major, i fins a 50 zones amb activitats de la festa, que acolliran les més de 160 propostes d'enguany.

També s'ha anunciat que els fotògrafs oficials de la festa seran els Lumínic, i que engegaran un concurs a Instagram, al qual per participar-hi cal etiquetar les imatges amb #concursfm19.

Ingla i Bendinelli durant la presentació del programa de Festa Major. FOTO: Bernat Millet

Ingla i Bendinelli durant la presentació del programa de Festa Major. FOTO: Bernat Millet

 

Un altre dels aspectes a destacar de la festa és el compromís per fer que sigui una Festa Major lliure de violències masclistes. "Una Festa Major Cívica, on tothom tingui lloc i tothom s'ho pugui passar bé", ha explicat la conductora de l'acte, la periodista Marina Romero, detallant que els membres de l'organització portaran una samarreta de color lila amb el lema "Només el sí és sí", i que s'ubicarà un Punt Lila a la Desplaça Jove, on poder adreçar-se en cas de presenciar o viure una agressió masclista.

Durant l'acte, el president del Club Muntanyenc, Silvano Bendinelli, pregoners de la Festa Major d'enguany, ha destacat els valors del club, agraint el reconeixement que suposa ser els pregoners de la Festa. D'aquesta manera, ha fet cinc cèntims de com serà el pregó que faran per donar el tret de sortida a la festa, que tindrà com a fil conductor el fet que "és una entitat viva, per la qual ha passat molta gent del poble", i apuntant que serà "transversal i participatiu de totes les seccions del club".

L'acte de presentació l'ha tancat l'alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, apuntant que "és un honor estrenar-se en el càrrec amb aquest acte", i remarcant que "aquesta Festa Major és el que és gràcies a totes les entitats de la ciutat, formades per persones que, de forma voluntària i compromesa, fan que sigui possible".

Ingla i Bendinelli amb el programa de la Festa Major. FOTO: Bernat Millet

Ingla i Bendinelli amb el programa de la Festa Major. FOTO: Bernat Millet

 

Entre els elements a destacar, Ingla ha subratllat que "és una festa sostenible", fent referència a la presència del got reutilitzable de la Festa Major, o l'impuls al transport públic, així com "una Festa amb tolerància zero a la violència masclista", estacant la importància de transmetre aquests conceptes als fills.

Ingla no s'ha atrevit a destacar una activitat per sobre de la resta. "És impossible, aquí tothom té la seva dèria", ha dit. "És un veritable honor encetar aquesta etapa, aquests 4 anys, encetant aquesta Festa Major", ha acabat, encoratjant a "preparats, llestos, festa!".

L'acte ha finalitzat amb un tast de vins i música en directe a la plaça.

La Festa Major del 2019

La Festa Major de Sant Cugat arrencarà el dijous, 27 de juny, amb el tradicional seguici d'inici, a les 19 hores, i el posterior pregó, pronunciat enguany pel Club Muntanyenc en l'any del seu 75è aniversari. També a les 20 hores es pronunciarà el pregó de la Festa Major Alternativa, enguany a càrrec dels Friday For Future, i començarà l'activitat a la DesPlaça Jove.

Entre altres propostes, dijous s'inaugurarà la caseta del CPA, l'Orquestra Fusió oferirà el seu concert de Festa Major amb l'estrena de Fantasia del Paga-li, Joan, d'Aleix Losa, i l'Esbart presentarà la seva proposta d'enguany, M'agradi o no. Pel que fa a les propostes musicals del primer dia de Festa Major, hi haurà propostes com Beta, Brodas Bros, Guillem Roma o Flamingo Tours a diferents espais de la ciutat.

Les entitats de cultura popular protagonitzen el seguici d'inici FOTO: Lali Puig

Les entitats de cultura popular protagonitzen el seguici d'inici FOTO: Lali Puig

Divendres, dia 28, serà el torn de propostes com la Festa de l'aigua, la Festa Major Alternativa Familiar, la 18a Festa de l'Esport al Carrer, o el Llitboard, entre altres. De la mateixa manera, se celebrarà a la tarda la Trobada de Balls i Entremesos d'arreu de Catalunya, així com el Tast de Vins amb Ritme, que enguany es trasllada al Celler Modernista. Enguany, no hi haurà correplaces.

Ja al vespre, el Correfoc infantil i jove posar llum a la festa, mentre se celebra la botifarrada popula o el sopar popular del Barri Centre-Estació, entre altres. I pel que fa a la música, entre les propostes de la segona nit de Festa Major hi ha noms com Oldwine, Tremanda Jauría, Sybarites, i Marinah (Ojos de Brujo). La festa seguirà amb el Seguici nocturn, a la una de la matinada, a la plaça d'Octavià.

 
Llitboard: baixada de carros de Festa Major. Foto: Bernat Millet.

Llitboard: baixada de carros de Festa Major. Foto: Bernat Millet.

Dissabte, 29 de juny, dia de Sant Pere, és el dia gran de la Festa Major. Una jornada festiva que començarà a les 8 del matí amb les albades de Sant Pere. Des d'aquell moment, les activitats s'aniran succeint durant tota la jornada. Així, dissabte serà el dia de la Botiga al carrer, de la Festa de l'Esport al carrer, se celebrarà l'Esdeveniment Intercultural i la VIII Estovallada i el X Concurs de Truites, entre altres. Ja a la tarda, tindran lloc els actes de celebració de Sant Pere, amb el tradicional seguici que arrencarà a les 17 hores, l'Esclat de Festa i el Paga-li, Joan, entre altres.

Mentrestant, tindrà lloc la Batalla de penyes, la Festa Holi i la concentració i passejada de motos, entre altres. Ja al vespre, la música i els sopars populars prenen el protagonisme, i se celebrarà el tradicional correfoc de Festa Major, que acabarà amb els versots i l'esclat de foc a la plaça d'Octavià.

Entre les propostes musicals del dia de Sant Pere, destaca De Mortimers a la plaça de Barcelona, un concert que acostumava a ser en divendres, però que enguany cavi en el calendari festiu. Altres propostes per a la nit musical són Auxili, Alex Bass DJ, o Dorik, entre molts altres.

Paga-li Joan FOTO: Artur Ribera

Paga-li Joan FOTO: Artur Ribera

El darrer dia de Festa Major, el diumenge, 30 de juny, l'activitat també arriba arreu de la ciutat amb propostes per a tota la família. Al matí hi haurà la Pedalada BTT, la trobada de puntaires o la cercavila bastonera, entre altres propostes. A migdia, el gran protagonista és el 39è Concurs d'Arrossos, que enguany no comptarà amb la música de Miquel del Roig, com ja era habitual, sinó que el Ball de l'arròs el protagonitzaran enguany els The Killing Hits.

Ja a la tarda serà el torn de la Trobada Gegantera, que enguany canvia de dia per la coincidència amb Sant Pere, i la Diada castellera, a la plaça d'Octavià. Entra altres propostes, hi haurà música, havaneres i rom cremat, i ballada de sardanes també. I un any més, el castell de focs i la projecció de les millors imatges de la Festa Major, posaran punt final a la festa grossa.

Concurs d'arrossos de Festa Major 2018 FOTO: Artur Ribera

Concurs d'arrossos de Festa Major 2018 FOTO: Artur Ribera

El TOT Sant Cugat, amb la Festa Major

Un any més, el TOT Sant Cugat sortirà al carrer durant la Festa Major per acostar totes les notícies, fotografies i vídeos dels actes de Festa Major. Abans que arribi la festa, però, podeu trobar totes les activitats i notícies recollides al canal "Festa Major" de la web del TOT.

A més, el divendres, 21 de juny, juntament amb la revista trobareu el ja tradicional programa de Festa Major, amb tota la programació i moltes més coses. No us el perdeu.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem