Més de 3.700 ulleres han sortit ja de Sant Cugat camí als camps de refugiats sahrauís

La iniciativa de Junts x Sant Cugat ha posat en contacte les entitats Ulls del Món i Sant Cugat amb el Poble Sahrauí

Més de 3.700 ulleres és el que ha recaptat Junts per Sant Cugat en la seva iniciativa solidària, que ha posat en comú l'ONG Ulls del Món amb l'entitat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí, per enviar-les als campaments de refugiats del Sàhara.

Es van recollir donacions des del juliol de 2021 fins al març de 2022 i més d'una trentena de botigues hi van col·laborar. En concret, Abel Herrera, veí de Sant Cugat que ja havia estat implicat en projectes similars, és el voluntari que més ulleres va recollir, passant per totes les òptiques demanant donacions.

Més info: Junts per Sant Cugat enviarà 3.700 ulleres als campaments de refugiats del Sàhara

El dijous 21 de juliol, després de mesos esperant a causa de la pandèmia i diverses restriccions, les ulleres han pujat a la furgoneta camí a Almeria, on passaran la primera duana. María Tavera, representant de l'entitat Ulls del Món, explica que un cop arribin a Orà, Algèria, passaran una segona duana i arribaran fins a la Mitja Lluna Roja Sahrauí, on estaran controlades pel Departament Nacional Oftalmològic.

Les persones voluntàries han carregat les ulleres. FOTO: Cristina Cabasés

Les persones voluntàries han carregat les ulleres. FOTO: Cristina CabasésLes ulleres es distribuiran a tres tallers d'òptica i a set consultes oftalmològiques que hi ha als campaments de refugiats. Anna Mallat i Neus Bosch, membres de Sant Cugat amb el Poble Sahrauí, alerten que deguda la meteorologia de la zona, són molts els problemes oculars i recentment s'han hagut de crear dos hospitals especialitzats en malalts oftalmològics per a descongestionar el tap.

S'han carregat les més de 3.700 ulleres. FOTO: Cristina Cabasés

S'han carregat les més de 3.700 ulleres. FOTO: Cristina Cabasés

Així, les ulleres han estat embolicades i classificades pels voluntaris de Junts en categories per a infants i per adults i diferenciades entre ulleres de graduació o de sol. Esther Alòs, secretaria d'Organització del partit santcugatenc, ha agraït la tasca dels donants i dels voluntaris, i la cessió del magatzem per part d'una veïna, la Lluïsa.

Refugiats Sahrauís a Sant Cugat

A més, Sant Cugat amb el Poble Sahrauí porta a terme un altre projecte per portar a Catalunya les persones malaltes dels camps de refugiats. Aquí es tracten en diversos centres sanitaris del país i descansen per tornar després al Sàhara. La nit del 20 de juliol van arribar més de 300 persones, algunes d'elles arribaran a la casa d'acollida que hi ha a Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem