Més d'un centenar d'ovelles i cabres ja pasturen per Collserola

Ja està en marxa la prova pilot de l'Ajuntament de Sant Cugat amb 120 ovelles i cabres per netejar franges i sotabosc de Collserola

Sant Cugat ja té ramat d'ovelles i cabres. Uns 120 exemplars d'aquests animals ja estan pasturant per Collserola, en una prova pilot de l'Ajuntament per tal de buscar una manera més ecològica i sostenible per fer la gestió forestal dels entorns naturals. Dues pastores santcugatenques són les encarregades de guiar aquest ramat, que netejarà franges forestals i sotabosc, principalment de zones boscosos del parc natural pròximes a urbanitzacions.

"Fem una valoració molt positiva. Com a municipi amb territori tan gran al Parc Natural, pot utilitzar altres formules per desbrossar i netejar franges de protecció", ha destacat l'alcaldessa Mercè Conesa, que ha afegit que "és una manera molt més òptima per fer el manteniment de les zones forestals, amb un sistema natural que no envaeix l'equilibri de l'espai i ens permet no haver d'utilitzar maquinària". De fet, per altres poblacions de Collserola ja hi ha alguns ramats, però Sant Cugat no en disposava de cap.

La prova pilot s'allargarà durant un mes i mig i la idea és veure com és la convivència amb els ciutadans. Si tot va bé, la voluntat és que el ramat sigui permanent. Per ara, el ramat es va movent per les zones de Sant Medir, Sol i Aire, can Janer, can Bell i l’entorn de la Torre Negra. Cristina de Llanos, una de les dues pastores que s’encarreguen del ramat, ha valorat positivament aquesta prova pilot per netejar franges i ha remarcat que “la convivència amb la ciutadania està sent molt bona”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem