Més de 2.700 signatures no aconsegueixen aturar l'eliminació de senglars al centre

La iniciativa, sorgida arran de la posada en marxa d'una prova pilot per eliminar els senglars que viuen més a prop del centre, no fa canviar de parer a la regidoria de Medi Ambient

En poc més d'una setmana la iniciativa ciutadana contrària a la prova pilot per eliminar els porcs senglars del centre de la ciutat ha recollit més de 2.700 signatures. La petició, feta a través de Change.org, ha rebut, a més, la resposta directa del regidor de Medi Ambient en funcions, Joan Puigdomènech.

En aquest escrit, el regidor argumenta que retornar els senglars al bosc és impossible a causa de la superpoblació i a què alguns exemplars ja s'han establert a zona urbana i bon punt els deixem en zona forestal retornen a zona urbana. Tampoc contempla l'opció de l'esterilització, ja que l'Ajuntament estima que esterilitzar tindria un cost de 700 euros per exemplar: Endegar una campanya d'esterilització que tingués una incidència en el conjunt d'aquesta població té uns costos massa elevats per a gravar de manera important els pressupostos ordinaris de l'ajuntament.

La recollida de signatures es va engegar posteriorment a la publicació en aquest mitjà dels detalls d'aquesta prova pilot que està duent a terme l'Ajuntament per controlar la població d'aquests animals, especialment dels que s'han fixat al centre de la ciutat. Per fer-ho, ha contractat una empresa que s'encarrega de la seva captura selectiva i eliminació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem