Milloren els indicadors de la pandèmia a Sant Cugat

Després d'unes setmanes complicades de la pandèmia a Sant Cugat, els indicadors comencen a millorar i a estabilitzar-se

Els indicadors que marquen la situació de la pandèmia de la Covid-19 segueixen millorant a Sant Cugat, després d’un mes de juliol complicat al municipi, en el qual s’han disparat els contagis i s’han vist xifres preocupants. Així, a dimecres 28 de juliol, en el tancament d’aquesta edició del TOT, el risc de rebrot se situa en els 1.086 punts -fa unes setmanes va superar els 3.000. També ha baixat l’Rt, que a dimecres 28 se situa en el 0,81, força per sota de l’1, xifra a partir de la qual es considera que la pandèmia està en fase de creixement.

De totes maneres, si bé és cert que el risc de rebrot ha baixat considerablement, la xifra encara no és del tot positiva, ja que quan aquesta supera els 400 punts es considera preocupant.

 

A més, en la darrera setmana també ha baixat el ritme de contagis. Si en les anteriors se superaven els 700 positius setmanals, en la darrera aquesta xifra s’ha quedat en els 513.

D’altra banda, la xifra de santcugatencs hospitalitzats ha anat oscil·lant entre els 12 i els 15 en l’última setmana. A dimecres 28 de juliol, els santcugatencs a l’hospital a causa de la Covid-19 són 15.

Avança la vacunació

La vacunació també segueix avançant a bon ritme, i més de la meitat dels santcugatencs ja ha rebut la pauta completa contra la Covid-19. En xifres totals, 50.577 habitants ja tenen la pauta completa (56%). A més, 58.506 santcugatencs han rebut ja la primera dosi de la vacuna, la qual cosa representa un 63%.

La 5a onada, amb incidència

Cal destacar que la 5a onada és la que més incidència ha tingut a Sant Cugat pel que fa al nombre de contagis. Així ho corroboren les xifres de positius registrats en el darrer mes, i és que 3 de cada 10 santcugatencs que han passat la malaltia, ho han fet des de després de Sant Joan. En xifres totals, des del febrer del 2020, 9.625 santcugatencs han resultat positius de coronavirus, el 10% de la població. D’aquests, 2.637 s’han registrat en l’últim mes -des del 24 de juny fins al 24 de juliol-, la qual cosa representa prop d’un 30% del total de contagis a la ciutat.

Més info: 3 de cada 10 santcugatencs que han passat la Covid-19 s'han contagiat en l'últim mes

 
Comentaris

Destaquem