Aturades cautelarment les obres de l'escola la Mirada i l'Ajuntament anuncia recurs

La jutgessa ha admès el recurs de l'Associació per la defensa i Estudi de la Natura (ADENC) per raons mediambientals i para les obres de l'escola la Mirada mentre resol el recurs

Nou revés per a l'Ajuntament i a la comunitat educativa de l'escola la Mirada i nova esperança per les entitats ecologistes, després que el jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona hagi aturat cautelarment les obres de construcció del centre educatiu al Bosc de Volpelleres. La jutgessa ha determinat la suspensió cautelar de l'aprovació definitiva del projecte de trasplantament d'arbrat i arbustos acceptant el recurs interposat per l'Associació per la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC). En un comunicat, l'Ajuntament ha explicat que presentarà un recurs a aquesta decisió judicial. Les primeres actuacions de trasplantament ja havien començat.

Més info: Adenc presentarà un nou contenciós contra construcció de La Mirada al Bosc de Volpelleres

Així argumenta el jutjat la decisió de paralitzar l'actuació: "De materialitzar-se l'acció es produiria una afectació al medi ambiental que no tindria possibilitat d'objecció en els seus estrictes termes, suposant la destrucció definitiva de part del medi tal com se'l coneix. Per la qual cosa, malgrat l'interès social en la realització de la construcció, en concret la instal·lació d'un centre educatiu, se sobreposa el dret a un medi ambient adequat".

És un nou entrebanc en la construcció de l'edifici definitiu de La Mirada, que acumula anys de retard. L'escola va entrar en funcionament el 2016 i, des de llavors, s'ubica en mòduls prefabricats. Les famílies ja han mostrat el seu malestar per un nou retard i insisteixen que no són els responsables d'escollir la ubicació: "Som els únics perjudicats".

Més info: Les famílies de La Mirada reben "molt negativament" l'aturada de les obres

Més info: Decepció entre les famílies de La Mirada per un nou retard en la construcció de l'escola

Es podran reprendre les obres?

Segons el comunicat de l'Ajuntament, "les obres de construcció de l’escola només podran continuar amb la resolució per part del TSJC del recurs de l’Ajuntament o amb la resolució per part del jutjat contenciós del recurs de l’ADENC". És a dir, si el TSJC accepta les raons de l'Ajuntament per no aplicar mesures cautelars, o bé si els recursos interposats per ADENC no es resolen favorablement per les entitats ecologistes. 

Paral·lelament, l’Ajuntament ha convocat una reunió amb la direcció de l’escola, l’AFA, l’ADENC i SOS Bosc Volpelleres per estudiar les conseqüències de la interlocutòria sobre el futur de la nova escola La Mirada. 

Taula de diàleg

De la seva banda, les entitats ecologistes demanen una altra vegada canviar l'ubicació de l'escola. "Emplacem a l’Ajuntament de Sant Cugat i l’AFA La Mirada i SOS Bosc Volpelleres per a què prepari una Taula de Diàleg per buscar una altra alternativa i no esperar la solució final dels tres judicis pendents que poden comportar un retard d’entre 12 mesos i 24 mesos, que és una situació que l’Escola la Mirada no hauria d’haver de suportar", explica en un comunicat

Més info: SOS Bosc Volpelleres demana una taula de diàleg d'última hora amb l'Ajuntament

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem