Mobilitat, neteja i habitatge: els principals problemes de Sant Cugat

Un 39% de la població considera que la ciutat ha empitjorat durant l'últim any

Gairebé una tercera part dels santcugatencs considera que la mobilitat, la senyalització i el trànsit són el principal problema de la ciutat. Una preocupació que ha crescut des de l'estiu passat i que supera la dels problemes relacionats amb la neteja de carrers o l'habitatge, segons les dades de l'Observatori Sociològic elaborat per l'Ajuntament de Sant Cugat a partir de 1.080 entrevistes fetes el gener d'aquest any.

Al mes de juliol de l'any passat, els enquestats per l'Ajuntament ja col·locaven la mobilitat com el principal problema de la ciutat, amb un 23,9%, però ara la preocupació ha crescut encara més, arribant al 29,1%. Els següents temes que més inquieten són la neteja de carrers, que també ha crescut fins al 26,2%; l'habitatge, amb un 16,7%; l'asfalt i voreres, amb un 16,6%; i la seguretat ciutadana, amb un 15,2%.

Algunes de les preocupacions que són novetat respecte de l'estiu són les zones de baixes emissions, la manca d'oferta d'oci pels joves o la sanitat.

Més info: Sant Cugat, a punt per atendre la salut de 100.000 habitants?

La ciutat ha millorat o ha empitjorat?

La percepció que tenen els santcugatencs sobre l'estat de Sant Cugat és que ha empitjorat. Així ho pensen un 39% dels entrevistats, que suposa una lleugera reducció respecte als que creien que la ciutat havia empitjorat ara fa un any. Pel que fa a la població que creu que ha millorat, aquesta s'ha mantingut estable al voltant del 22%, mentre que la que considera que està igual ha crescut del 31% al 36,7%.

De cara al futur, però, els santcugatencs són molt més optimistes. Al llarg del proper any, un 35% creu que la ciutat millorarà, davant del 16,4% que creu que anirà a pitjor.

Les zones verdes, l'aspecte més valorat de Sant Cugat

L'Observatori Sociològic també ha analitzat l'opinió de la població sobre les actuacions de l'Ajuntament. Entre els aspectes positius, destaca la bona valoració de les zones verdes i els parcs, que amb un 8,1% es col·loca a la primera posició, traient-li el lloc al carril bici, que ha caigut en picat respecte l'any passat, d'un 10,4% a un 4,1%. Les altres actuacions més ben valorades pels ciutadans són l'organització de festes (6,1%), l'asfaltat i cura de carrers (5,6%) i el foment de la cultura (5,5%).

Curiosament, tot i que el carril bici ja no es troba entre els aspectes més ben valorats de la ciutat, també ha baixat el percentatge de persones que el consideren un aspecte negatiu, que el febrer de 2022 era del 14,8%. Ara bé, continua sent l'actuació més rebutjada per la població amb un 10,7%, seguit de la neteja del municipi (9,9%), l'asfaltat de carrers i voreres (8,7%), la gestió de l'aparcament (8,5%), el trànsit (8,2%) i la gestió de l'habitatge (6,5%). Tornen a aparèixer, doncs, la mobilitat, la neteja i l'habitatge com aquells punts que la ciutadania considera que Sant Cugat ha de millorar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem