Aturen un nou desnonament a Sant Cugat

Una ordre judicial obligava a desallotjar una mare amb tres menors i s'ha aconseguit un mes i mig de marge

Una quarantena de persones s'han mobilitzat aquest dijous, 7 de novembre, per aturar un desnonament a Sant Cugat del Vallès. El Sindicat de Llogaters ha fet una convocatòria a primera hora del matí al carrer del Monestir, davant l'ordre de desallotjament d'una mare amb tres menors.

Més info: Nou cas de desnonament a Sant Cugat: un mes de marge per a la família per fer la mudança

 

La voluntat del Sindicat de Llogaters era evitar el desnonament i obtenir dos mesos de marge perquè Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat pogués trobar una alternativa habitacional per a la família, que hauria d'estar a punt el 26 de novembre, a la Taula d'Emergències de l'Ajuntament.

Després de més d'una hora de concentració davant la casa, amb presència d'agents dels Mossos d'Esquadra i la comitiva judicial, han aconseguit un mes i mig de marge i el desnonament s'ha aturat: "La convocatòria ha tingut els seus fruits, perquè hem aconseguit que la comitiva no entrés a comunicar el desnonament a aquesta dona i per tant hem guanyat un mes i mig de marge, que s'ha pogut negociar amb la propietat", ha explicat Mariona Soria, del Sindicat de Llogateres de Sant Cugat, que ha afegit que "la família podrà fer un trasllat digne, que és el que hauria de poder tenir qualsevol persona".

 

 

"Pis pastera"

A la concentració també ha aparegut la propietat de l'immoble, que ha assegurat que fa quatre anys que no cobra el lloguer. A més, ha acusat la família de rellogar algunes habitacions de la casa i cobrar-les, mentre no pagava el lloguer a la propietat, qualificant l'habitatge com a "pis pastera". En aquest sentit, Mariona Soria ha assegurat que "quan hi ha una persona vulnerable que té dificultats per pagar un lloguer, se li busca la culpabilitat", i ha reiterat el suport del sindicat a la família: "Som aquí perquè hi ha una dona amb 3 menors a càrrec i la propietat no li donava l'opció de fer un trasllat digne. Si avui s'arriba a efectuar el desnonament, aquesta persona queda al carrer amb 3 menors, i això és el que hem volgut impedir".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem