Mobilització contra el tancament dels CAP durant l'agost

Una cinquantena de persones s'han tancat al centre de Valldoreix per reclamar millores en l'atenció sanitària

Una cinquantena de persones s'han tancat al CAP de Valldoreix aquest divendres, 29 de juliol, per protestar contra el tancament del centre durant el mes d'agost, i per demanar millores en la sanitat pública a Sant Cugat. Membres de la CUP Sant Cugat, Procés Constituent, ICV-EUiA, PA-ICAM i altres plataformes socials i veïnals han portat a terme la protesta coincidint amb el darrer dia d'obertura del centre fins al mes de setembre, a les 19.30 hores.

Durant l'acte, els convocants han fet lectura d'un manifest. Xavier Humet, vocal de l'EMD pel grup CUP-PC ha estat l'encarregat de llegir el text en el qual es reclama "fora privada de la pública". "Es permetrà la realització d'un 49% d'activitat privada als centres públics", lamenten, afegint que "ens trobem amb una nova proposta privatitzadora".

La concentració ha estat al CAP de Valldoreix  FOTO: Haidy Blanch

Una mesura que, lamenten, "empitjorarà l'assistència sanitària", a més que "els drets sanitaris dependran dels recursos econòmics" i "se sobrecarregarà els treballadors". Igualment, han explicat que "serà una entrada de treballadores contractades pels ens privats sense pràcticament drets laborals i condemnades a la precarietat dels contractes temporals", entre altres aspectes.

Un cop llegit el manifest, els convocats han entrat al centre sanitari, on s'han viscut moments tensos davant l'oposició dels treballadors del centre. Els manifestants han estat a l'interior del CAP demanant que es personés el director del centre per lliurar-li el manifest.

Mentre, tres dotacions de Policia Local, i dues de Mossos d'Esquadra han arribat al lloc, i després de parlar amb els manifestants, han esperat també l'arribada del director, Josep Maria Mercader. A pocs minuts per a les nou del vespre, Mercader entrava al centre, on ha escoltat les reivindicacions dels manifestants.

Els manifestants han lliurat el manifest al director del centre  FOTO: C. Caballé

Aquest li han traslladat les molèsties que suposa el tancament del centre, un fet agreujat per la minva del servei de transport públic durant el mes d'agost "complicant l'accés de les persones amb menys recursos CAP La Mina".

Un cop lliurat el manifest, s'ha desallotjat el centre de manera pacífica.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem