L'EMD de Valldoreix demanarà a Salut l'obertura del CAP a l'agost

Aquest 14 de juliol s'ha celebrat la sessió ordinària de la junta de veïns de l'EMD de Valldoreix.

El tancament del CAP de Valldoreix durant l'agost ha estat una de les qüestions tractades durant la Junta de Veïns de l'EMD d'aquest 14 de juliol. Els grups de l'oposició (CUP, ERC-MES i C's) han presentat una moció perquè l'EMD i l'Ajuntament demanin al Departament de Salut l'obertura tot l'any del Centre d'Atenció Primària. La moció ha generat un debat entre el govern i l'oposició, tot i que finalment ha prosperat per l'abstenció de dos dels cinc membres del govern.

La moció considera "vergonyós" que els pacients de Valldoreix hagin de dependre del CAP de la Mina, "on el temps d'espera habitual a l'agost de l'any passat va ser d'entre 50 minuts i 1 hora". "No és presentable", ha denunciat Ferran Margineda, de la CUP, que ha recordat que el 2011 tots els partits polítics de Sant Cugat van acordar instar a Mútua de Terrassa a reconsiderar aquest tancament. "Fa cinc anys que estem igual", ha lamentat el vocal cupaire.

Els partits de l'oposició no es queden aquí i també denuncien que "els protocols per donar hora a cada pacient estant pautats en 10 minuts per persona" i consideren que "aquest sistema tipus cadena de muntatge no permet als facultatius avaluar en condicions".

Amb l'aprovació de la moció, l'EMD s'ha compromés a demanar de forma immediata a l'Ajuntament de Sant Cugat que emplaci al Departament de Salut a obrir durant tot l'any el CAP valldoreixenc.

El govern defensa el servei

Tot i que finalment la moció ha prosperat, el vocal de l'equip de govern Quim Castelló s'ha mostrat contrariat per totes aquestes afirmacions, que ha posat en dubte alhora que demana seriositat a la resta de partits: "No sé en què es basen per dir que a Valldoreix hi ha una cobertura mèdica insuficient". Castelló ha qualificat "greu" que es posi en qüestió en el treball dels facultatius, cosa que el vocal de la CUP ha negat haver fet.

El vocal del govern també ha assegurat que durant els últims estius l'activitat al CAP de Valldoreix ha baixat un 43% respecte a la resta de l'any. Castelló ha recordat que "cada any" els hi fan la mateixa pregunta i ha explicat que la gestió del CAP no depèn de l'EMD ni de l'Ajuntament.

A més, Castelló ha assegurat que han parlat amb el director del centre i amb alguns dels seus treballadors i ha afirmat que no els hi han transmès aquestes situacions.

Junta de Valldoreix

A la Junta de Veïns celebrada d'aquest 14 de juliol s'han tractat altres qüestions i, entre altres, s'ha aprovat una moció de suport a la marxa Som, una caminada popular que té l'objectiu de recollir les opinions de tots els municipis de Catalunya sobre el model de democràcia participativa que volen en la construcció d'un nou estat català. Els dies 26 i 27 de juliol serà a Valldoreix.

Durant la Junta també s'ha aprovat una modificació pressupostària que no ha agradat a l'oposició, així com l'encàrrec d'un estudi sobre els usos d'alguns equipaments i espais de Valldoreix. Aquests i altres qüestions s'aniran publicant al TOT durant els pròxims dies.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem