Mor Antoni Aguilera, expresident de la Creu Roja a Catalunya i Sant Cugat

Antoni Aguilera va ser president de la Creu Roja Catalunya en dues ocasions i també va presidir l'assemblea de Sant Cugat

El santcugatenc Antoni Aguilera ha mort a l'edat dels 89 anys. Durant la seva trajectòria havia estat estretament vinculat a la Creu Roja, arribant a ser president de la secció de Sant Cugat-Rubí i de tot Catalunya. A més, va ser president del Club Tennis Natació de Sant Cugat i era membre de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran. La vetlla serà al tanatori divendres 19 d'agost a partir de les 16:30 hores i la cerimònia de comiat dissabte 20 a les 11 hores al Monestir de Sant Cugat. 

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha tingut unes paraules de record i condol a través de les xarxes socials.

Una vida dedicada al voluntariat i la Creu Roja

Antoni Aguilera va néixer el 31 de juliol del 1933 a la barriada de Sant Andreu del Palomar a Barcelona. 27 anys després es va casar i va anar a viure al Montbau, allà va viure 9 anys amb la seva dona i aleshores va venir a Sant Cugat, on ha viscut durant 50 anys. Va treballar a la fàbrica de maons de la família Almirall fins que es va jubilar el 1998. En l'àmbit social, va estar implicat a la Creu Roja des de 1988. Va ser president de la Creu Roja Catalunya entre el 2005 i entre el 2007 i entre el 2015 i el 2019. També va ser president de l'assemblea de la Creu Roja a Sant Cugat.

El 2015, El Rotary Club li va atorgar el premi Paul Harris per la seva implicació a la Creu Roja, un reconeixement per personalitats santcugatenques amb una incidència positiva en la societat.  Pel seu compromís amb la institució humanitària, Antoni Aguilera també va rebre la medalla d'Or de la Creu Roja Espanyola l'any 2008.

"Un cop entres a Creu Roja és molt difícil sortir. Perquè, penso, que dedicar el temps als altres és molt important", va explicar Antoni Aguilera en una entrevista al TOT Sant Cugat, on afegia: "M’ha donat experiències que potser no hagués viscut. M’ha donat ocasions de pensar què podria fer per aquelles persones que pateixen mancances. Aquesta activitat m’ha omplert. La feina de voluntari és molt interessant". Aguilera va estar vinculat a la Creu Roja fins als 85 anys.

Més info: Antoni Aguilera: “Creu Roja fa les activitats que en un moment la societat no ha fet”

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem