Mor Joan Tortosa, fill predilecte de Sant Cugat

Joan Tortosa va ser el dissenyador dels gegants de Sant Cugat, el Joan i la Marieta

L'artista santcugatenc Joan Tortosa ha mort als 93 anys, segons ha avançat Cugat Mèdia. Fill predilecte de Sant Cugat des de 2017 i Premi Santcugatenc de l'any 2002, Tortosa ha estat molt vinculat a la vida social i cultural de la ciutat. De fet, va dissenyar els gegants de la ciutat, el Joan i la Marieta. 

També cronista i escriptor, Tortosa ha reflectit amb la seva obra moltes tradicions i històries de Sant Cugat. A més, destaca la seva implicació amb el món del teatre santcugatenc. La vetlla aquest dilluns (de 18.30 a 20.30 h) i dimarts (de 9 a 15.30 h) al Tanatori de Sant Cugat. La cerimònia de comiat és el mateix lloc aquest dimarts a les 15.30 h.

Més info: Joan Tortosa, "d'enemic públic número 1 de Sant Cugat, a fill predilecte"

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha enviat un missatge de condol i ha recordat l'aportació de Tortosa en la creació de l'Escola d'Art i Disseny: Ens ha deixat un Fill Predilecte de Sant Cugat, el pare d'en Joan i la Marieta. Una persona que s'estimava la ciutat i la seva història. Que la terra et sigui lleu, Joan".

Una vida a Sant Cugat

Nascut el 15 de gener del 1929 a Sant Cugat, Joan Tortosa és artista de formació. Destaca per haver fet diverses exposicions en sales reconegudes de diverses ciutats. Pel que fa a Sant Cugat, és conegut per la seva col·lecció feta l'any 1996 'Claustre 144', en què va pintar els 144 capitells del Claustre del Monestir. A més, altres de les seves exposicions reconegudes al municipi són la de l'any 1991 'Masies i ermites' i la del 2001 'Collserola íntim'.

També ha estat involucrat en el món del teatre i el disseny, però l'artista santcugatenc destaca, també, per haver realitzat obres teatrals de petit format, com l'adaptació que va fer l'any 1993 de 'Les espardenyes de cal Roc', estrenada en la inauguració del Teatre Auditori de Sant Cugat dins l'espectacle 'Històries de Sant Cugat'. 

Joan Tortosa és Fill Predilecte de Sant Cugat. FOTO: Lali Álvarez

Joan Tortosa és Fill Predilecte de Sant Cugat. FOTO: Lali Álvarez

Vinculat amb la premsa local

L'any 1985 Joan Tortosa va escriure cròniques diàries per a l'Ajuntament de Sant Cugat, més un anuari d'activitats socials i lúdiques de Sant Cugat. 

Tortosa compta amb 8 llibres editats, entre els quals hi ha les 'Cròniques de Sant Cugat', 'Masies i ermites de Sant Cugat', 'Festa de Tardor. Sant Cugat del Vallès, 1976-1994', 'Pas a pas, 3 itineraris per Sant Cugat' i 'El claustre de Sant Cugat del Vallès. Més enllà de les formes'. 

Durant la seva trajectòria, Tortosa també ha tingut relació amb el món de la premsa. Va col·laborar amb 'El correo catalán', 'Tele exprés', 'Avui', 'Tele/estel', Oriflama' i amb el Diari de Sant Cugat i el TOT Sant Cugat i Ràdio Sant Cugat. 

Joan Tortosa, fill predilecte de Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

Joan Tortosa, fill predilecte de Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

img 20170724 wa0013

Foto de família durant el nomenament de Joan Tortosa com a fill predilecte FOTO: Artur Ribera

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem