Multitudinària i màgica Cavalcada de Reis a Sant Cugat

Ses Majestats els Reis d'Orient han visitat els santcugatencs i santcugatenques aquest 5 de gener

Ses Majestats els Reis d'Orient han visitat un any més Sant Cugat del Vallès la tarda d'aquest diumenge, 5 de gener. A les 17 hores, ben puntuals, aterraven amb l'helicòpter al Parc de l'Arboretum, on una multitud de santcugatencs i santcugatenques de totes les edats els esperaven des de feia ja estona.

Un cop han baixat de l'helicòpter, on han estat rebuts per l'alcaldessa de la ciutat Mireia Ingla, Ses Majestats s'han acostat fins als assistents per saludar-los, i s'han dirigit a l'escenari preparat per l'ocasió. Allí, l'alcaldessa els ha fet la rebuda oficial, alhora que els lliurava un obsequi de la ciutat per agrair-los la feina que faran durant la nit.

La cavalcada dels Reis Mags a Sant Cugat. FOTO: Yves Dimant

En aquest punt, el Rei Melcior ha volgut adreçar unes paraules als més petits, agraint la fantàstica rebuda que els ha fet la ciutat. Melcior ha explicat als infants que tots tres recorrerien la ciutat "recollint cartes i repartint somriures, petons i caramels" fins a la plaça de Barcelona, i els ha emplaçat a què, un cop finalitzi la recollida de cartes, vagin a casa a sopar i a dormir aviat.

Sa Majestat Melcior no ha volgut desaprofitar l'ocasió per donar un parell de missatges als infants santcugatencs. Així, ha mostrat el suport de Ses Majestats a la declaració d'emergència climàtica a Sant Cugat, demanant als assistents que "cuidem el nostre planeta i que trobem la millor manera de ser el màxim sostenibles possibles", i afirmant que "tothom pot aportar el seu granet de sorra per millorar el planeta on vivim".

Discurs de Melcior després de la seva arribada a Sant Cugat per protagonitzar la cavalcada de Reis. FOTO: Yves Dimant

Discurs de Melcior després de la seva arribada a Sant Cugat per protagonitzar la cavalcada de Reis. FOTO: Yves Dimant

D'altra banda, també ha fet una crida a compartir les joguines que els deixaran a la nit a les cases. "Veureu que si compartiu els jocs, tot és molt més divertit!", ha afirmat Melcior.

La cavalcada de Reis

Després de les paraules de Melcior, Ses Majestats s'han adreçat a les carrosses que els esperaven a l'avinguda del Pla del Vinyet. En aquest punt, quan passaven uns minuts de les 17.30 hores, s'ha iniciat la Cavalcada de Reis a Sant Cugat. Una cavalcada que ha seguit el recorregut habitual dels darrers anys, enfilant el carrer de Francesc Moragas per seguir pel carrer de Santiago Rusiñol.

 
La cavalcada dels Reis Mags a Sant Cugat. FOTO: Yves Dimant

La cavalcada dels Reis Mags a Sant Cugat. FOTO: Yves Dimant

Un cop la comitiva ha arribat a la plaça d'Octavià, a la llotgeta del Monestir, s'ha fet l'Adoració del Nen Jesús, en una plaça plena de gom a gom, i tot seguit ha continuat el recorregut que ha portat Ses Majestats a passar per punts com el carrer de la Plana de l'hospital, el passeig de Francesc Macià, i el carrer d'Orient, ja que enguany, per les obres a l'avinguda de Cerdanyola, Ses Majestats han hagut de modificar aquest tram del recorregut.

Finalment, la comitiva ha enfilat la rambla del Celler fins a arribar a la plaça de Barcelona, on novament, igual que durant tot el recorregut, els esperava una gran multitud de santcugatencs i santcugatenques per poder-los saludar en persona.

Adoració del Nen Jesús durant la cavalcada de Reis a Sant Cugat. FOTO: Yves Dimant

Adoració del Nen Jesús durant la cavalcada de Reis a Sant Cugat. FOTO: Yves Dimant

Recollida de cartes

Ses Majestats han pujat fins al balcó de l'antic Ajuntament de la ciutat, i des d'allí han saludat els assistents per tornar després a les seves carrosses per rebre els infants i recollir les seves cartes.

Més info: La Creu Roja torna a guanyar el Concurs de Carrosses de la Cavalcada

La festa ha finalitzat amb el lliurament dels premis del Concurs de Carrosses d'enguany, del qual ha resultat guanyadora la carrossa de la Creu Roja. Després, tothom a casa a dormir d'hora i a esperar la visita de Ses Majestats.

Cavalcada de Reis a Sant Cugat 2020. FOTO: Yves Dimant

Cavalcada de Reis a Sant Cugat 2020. FOTO: Yves Dimant

 

Cavalcades a tota la ciutat

La màgia dels Reis d'Orient ha arribat a tota la ciutat aquest 5 de gener.

Així s'ha viscut la cavalcada a Valldoreix.

Més info: La màgia envaeix Valldoreix amb els Reis d'Orient

Així s'ha viscut la cavalcada a Mira-sol.

Més info: Mira-Sol s'il·lumina amb la màgia dels Reis d'Orient en la Cavalcada

Així s'ha viscut la cavalcada a la Floresta.

Més info: La Floresta reviu la nit més màgica de l'any amb la presència de Ses Majestats

Així s'ha viscut la cavalcada a les Planes.

Més info: Els Reis d'Orient tenyeixen de màgia i il·lusió els carrers de les Planes

Més informació
 
Comentaris

Destaquem