Mútua Terrassa implementa una nova tècnica en cirurgia de tiroides

La Tiroidectomia endoscòpica evita la cicatriu cervical

L'Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT) ha començat a aplicar recentment una nova tècnica en cirurgia de Tiroides que evita la cicatriu cervical. La Tiroidectomia endoscòpica per via axil·lar-mamaria és una innovadora tècnica que possibilita accedir a la tiroide sense cap incisió al coll i permet arribar-hi a través de quatre punts (axil·les i arèoles mamàries) mitjançant un abordatge endoscòpic subcutani.

L'objectiu d'aplicar aquesta nova tècnica és continuar apostant per una cirurgia mínimament invasiva i segura, agilitzar la recuperació del pacient, disminuir el dolor postoperatori i donar resposta als requeriments estètics. A més, amb la nova tècnica s'aconsegueix una millor visió i moviment del professional, fet que facilita la intervenció i es guanya en versatilitat.

Per implementar aquesta nova tècnica, la Unitat de Cirurgia Endocrina del Servei de Cirurgia General de l'HUMT feia un curs de formació el 29 de gener amb la voluntat de donar a conèixer aquesta tècnica quirúrgica més àmpliament i formar als cirurgians endocrins en l'abordatge endoscòpic de la tiroide per via axil·lo-mamaria.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem