MútuaTerrassa inaugura una nova Unitat de Cures Intensives

Amb aquest nou espai, l'hospital universitari pretén centrar el focus en el pacient i els familiars

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha inaugurat aquest divendres, 16 de febrer, la nova Unitat de Cures Intensives (UCI).

El disseny del nou espai permet centrar el focus en el pacient i els seus familiars, situant-los en el centre de la gestió i les cures. Un aspecte que des del centre hospitalari, que és el referent de Sant Cugat, veuen com una "manera més humanitzada d'entendre la UCI". 

Aquesta nova unitat s’organitza amb l’objectiu de millorar la privacitat, el benestar i el confort de pacients i familiars, tenint en compte que el pacient crític és especialment vulnerable i necessita una atenció confortable i humana. A més de les millores tecnològiques que faciliten millorar la capacitat de recuperació i de supervivència dels pacients, l’aspecte humà és clau en l’atenció dels pacients que estan a les UCI.

Per això mateix, hi haurà més flexibilitat en els horaris d'accés, els familiars tindran més facilitats en l'acompanyament, més espais amplis i funcionals i eines de control autònom sobre la llum o la temperatura, entre d'altres. 

La nova UCI, ubicada a la planta 4 de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa, incrementa la dotació de llits de 12 a 14 i ofereix la possibilitat d’atendre fins a 20 pacients en situacions excepcionals. 

L’espai està dividit en dues unitats diferenciades. Una compta amb 8 boxs de 14 m2 i l'altra ha estat dissenyada de forma més similar a una planta d’hospitalització. Disposa de 6 habitacions de 20 m2 concebudes per a un únic pacient. A més, compta amb dues habitacions adaptades que permeten l’aïllament de pacients en casos de patologies infeccioses transmissibles.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem