El Nadal a Sant Cugat 2023 tindrà menys llums

Sant Cugat tindrà 14.000 punts de llum menys en aquestes festes nadalenques

L'1 de desembre s'encendran les llums de Nadal a Sant Cugat. Unes festes nadalenques que seran més austeres a causa de la complicada situació econòmica de l'Ajuntament. Una de les conseqüències serà en la il·luminació nadalenca als carrers de la ciutat, que es veurà reduïda. 

L'acte d'encesa, obert a tota la ciutadania, serà el divendres 1 de desembre, a partir de les 16.30 hores a la plaça d'Octavià. Hi haurà xocolatada, taller de pinta-cares, una cercavila i un espectacle de dansa a càrrec de l’Escola Fusió i l’Escola de Música Tradicional. L'encesa de la il·luminació serà a les sis de la tarda.

Més info: Encesa de llums de Nadal a Sant Cugat: data

14.000 punts de llum menys

Sant Cugat viurà un Nadal amb menys il·luminació. En total, s'instal·laran 382.500 punts de llum (de tecnologia LED). El 2022 en van ser 396.718, 14.000 més. D'altra banda, hi haurà 370 motius nadalencs i arbres decorats en aquestes festes, mentre que l'any passat n'eren 534. També es perden figures de gran volum en 3D, que passen de 9 a 5, ubicades a plaça de'n Coll de la Creu d'en Blau (arbre 3D), Centre comercial Mira-sol (bústia 3D), plaça Doctor Galtés (regal 3D), plaça d’en Coll (regal 3D), plaça Rabassaires (arbre 3D). La reducció correspon a una retallada amb els costos perquè bona part dels llums de Nadal o de les figures 3D que han lluït anys anteriors al municipi són de lloguer i no de propietat municipal. 

En canvi, s'ampliarà el Cel de Nadal, una instal·lació de llums que l'any passat va cobrir 1,2 quilòmetres de l'eix comercial i enguany s'estendrà cent metres més.  

En un comunicat, l'Ajuntament de Sant Cugat destaca que tot plegat es tracta d'una "aposta per una reducció del consum energètic". La renovació dels elements obsolets i l’ús de noves tecnologies permetrà reduir el consum energètic un 10,6%, situant el consum en 8.911.000kWh, enfront dels 9.970.000 kWh de l’any anterior.

Horari de les llumes

El calendari d’encesa serà des del divendres, 1 de desembre, a les 18h, fins al dijous, 5 de gener a les 00.00 h amb els següents horaris:

  • De dilluns a diumenge de 18h a 23h
  • Dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener, de 18 a 00:00.

Segueix Nadal amb el TOT Sant Cugat

Com cada any, el TOT Sant Cugat fa un seguiment exhaustiu de l'actualitat santcugatenca. Podeu seguir l'actualitat de Nadal al canal especial del TOT, amb les millors fotografies dels actes, els vídeos i totes les activitats. A més, podeu seguir el TOT per les xarxes socials TwitterFacebookInstagram i per primer cop també explicarem Nadal a través de TikTok. Les etiquetes específiques del TOT per on ens podeu seguir el TOT és #TOTNadal i les genèriques #Nadalstc i #encenelnadal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem