Un Nadal 2023 sense Envelat, Parc Jove ni Campament Reial a la programació

La situació econòmica obliga l’Ajuntament a retallar un programa que engloba unes 200 activitats

L'encesa de llums del divendres 1 de desembre, a les 18 hores, donarà la benvinguda al Nadal d'enguany. Unes dates sempre acompanyades d'activitats per tots els barris, on participen més de 50 entitats. Aquest 2023, però, hi destaquen les grans absències de l'Envelat, el Parc Jove i el Campament Reial donat al curt pressupost destinat a aquestes festes, per una afectada situació econòmica de l'Ajuntament. Enguany es destinen 380.000 euros a celebrar Nadal a Sant Cugat, quan l'any anterior en van ser 800.000. Així doncs, aquest any hi haurà unes 200 activitats, quan l'any passat va haver-hi prop de 400 activitats.

Més info: El Nadal a Sant Cugat 2023 tindrà menys llums

Durant l'acte de presentació, que ha tingut lloc el dijous 30 de novembre, l'alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès (Junts), ha agraït la implicació de totes les entitats que fan possible Nadal: "Volem agrair la implicació de la societat civil de la ciutat que és molt activa". El batlle, però, ha explicat que tot i que la situació econòmica millori, no hi ha intenció de tornar a tenir un pressupost tan elevat per Nadal. A més, Vallès ha destacat que tot i que no hi haurà Campament Reial, hi haurà Ambaixadors Reals, entre el dimarts 2 i el dijous 4 de gener al Claustre del Monestir. "El Campament Reial tenia molt sentit quan no hi havia la Cavalcada, i és que era moment de ser imaginatius i inventar una fórmula especial pels infants". El Campament Reial costava prop de 50.000 euros.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Núria Escamilla (Junts), ha explicat, que tot i que han caigut quasi la meitat d'activitats (d'unes 400 l'any passat a 200 aquest any), la intenció del consistori ha estat mantenir les activitats de les entitats: "Des de l'Ajuntament sempre volem donar suport a les entitats i Nadal no serà menys. És per això que enguany no faltaran les propostes de les entitats, amb un total de 98 activitats". La regidora de Cultura ha afegit que la reducció d'activitats és degut principalment a la supressió de l'Envelat i el Parc Jove, unes propostes amb un futur poc clar: "Hem de valorar les despeses en funció dels ingressos, i no anar tan aventurats com els darrers anys. Havíem fet la pilota molt gran".

Més info: Així serà la cavalcada de Reis d'Orient a Sant Cugat 2024: recorregut i tots els detalls

Tot i això, alguns dels esdeveniments més tradicionals i arrelats a la ciutat no hi faltaran, com és el cas de la 21a edició de l’espectacle Pedra i Sang, el Quinto de Nadal, el Concert de valsos i danses de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat o les Nadales al carrer. A més, Nadal també arribarà als diferents barris santcugatencs, i és que tant Volpelleres, Mira-sol, la Floresta i les Planes viuran de primera mà aquest Nadal 2023.

Segueix Nadal amb el TOT Sant Cugat

Com cada any, el TOT Sant Cugat fa un seguiment exhaustiu de l'actualitat santcugatenca. Podeu seguir l'actualitat de Nadal al canal especial del TOT, amb les millors fotografies dels actes, els vídeos i totes les activitats. A més, podeu seguir el TOT per les xarxes socials TwitterFacebookInstagram i per primer cop també explicarem Nadal a través de TikTok. Les etiquetes específiques del TOT per on ens podeu seguir el TOT és #TOTNadal i la genèrica #Nadalstc.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem